Quantcast

Kaunas skelbia apie laisvas vietas vaikų darželiuose

  • Teksto dydis:

Kaunas tapo pirmuoju Lietuvos didmiesčiu, į darželius galinčiu priimti visus mieste gyvenančius vaikus. Šiuo metu laisvų vietų turi daugiau nei 70 skirtingose miesto vietose esančių darželių, į įvairaus amžiaus grupes pasiruošusių priimti 560 vaikų, skelbia miesto savivaldybė.

„Šiandien ugdymo įstaigose yra 70 laisvų vietų į lopšelio amžiaus grupes, 358 vietos į darželio ir 132 vietos į priešmokyklinio amžiaus grupes. Žinoma, šie skaičiai keičiasi kiekvieną dieną“, - teigė Kauno miesto tarybos Švietimo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Aušra Papirtienė.

Pernai vasarą Kauno miesto savivaldybė pradėjo ambicingą planą. Jo esmė – per metus panaikinti vietų darželiuose trūkumą. Įvairiuose miesto darželiuose išnaudojant iki tol nenaudotas erdves bei plečiant daugiafunkcinius centrus per metus buvo įkurta 60 naujų grupių arba 1050 naujų vietų. Praėjusią savaitę S. Žukausko gatvėje atidarytas moderniausias Kauno lopšelis – darželis „Aviliukas“, kurį šiuo metu lanko daugiau nei 150 vaikų.

„Įgyvendinę šį tikslą, pradėjome dirbti su kitu. Darželių labiausiai trūksta Šilainiuose, Aleksote ir miesto centre. Dabar koncentruosimės ties darželių plėtra šiuose rajonuose“, - tvirtino A. Papirtienė.

Informaciją apie laisvas vietas į darželius teikia Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Edita Mikelionienė (el. paštu edita.mikelioniene@kaunas.lt arba telefonu 20 84 27). Žemėlapį su darželių adresais ir laisvomis vietomis (spalio 20 dienos duomenimis) galima pamatyti čia.


Šiame straipsnyje: kaunasvaikaiVaikų darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

skelbia

skelbia portretas
...o Nacionalinis higienos centras skelbia, kad Kaune daug darželių, kur grupėse viršytos vaikų skaičiaus normoa.

Reikia

Reikia  portretas
Fiktyviai deklaruoti gyv vieta Kaune. Kitaip nieko nepesi. Liudniausia kad net privacius darzelius finansuoja tik Kauno gyventojams :) kai siuo tarpu rajone 100k gyventoju ir vos keli valstybiniai darzeliai.. labai gaila

Nieko

Nieko portretas
čia tų laisvų vietų nėra,perpildyti darželiai. Gal tik kaip kuriame mikrorajone,kur keli darželiai ir atsiranda viena kita vieta.O taip ir Jurgitai nenusiminkite,tereikia seniunijoje deklaruoti mieste vaiką ir bus priimtas.Nu pav.pas draugus,tėvus,pažystamus prisideklaruoji,įrašai į norimą darželį ir vėl išdeklaruoji.Ir gyveni sau toliau rajone ar kur nori. Tiek sumažėję žmonių,o darželių nepakanka. Kadaise ir vaikų daug buvo ,ir žmonės neemigravę,ir visiems pakankamai vietų užteko.Baisu žiūrėt kas kaimuose darosi,nebėra buvusių vidurinių mokyklų,parduotos visokiems UAB.Kas mėsą perdirba,kas sandėliuoja kažką. Žmonių nėra,ypač jaunų,vaikučių gimstamumas mažas,o į darželį negali patekt.Kam tiek sunaikino,dabar atstatinėja,po kažkiek laiko keisis padėtis ir vėl apleis.Nu ir pasaka be galo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių