Quantcast

Kaunas ruošiasi rengti miesto galimybių studiją „Ateities Kaunas“

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė ieško, kas galėtų parengti įžvalgą „Ateities Kaunas“ apie miesto viziją iki 2030 metų ir gyventojų pasitenkinimo indeksą.

„Įžvalgoje „Ateities Kaunas“ turi būti išsamiai išanalizuoti reikšmingi miesto probleminiai klausimai, kurie yra svarbūs formuojant tolesnę Kauno miesto plėtrą“, – rašoma paslaugų pirkimo dokumentuose.

Savivaldybė nurodo, kad rengiant įžvalgą turėtų būti atlikta reprezentatyvi ne mažiau 1 tūkst. kauniečių apklausa, surengtos individualios ir grupinės skirtingų sričių ekspertų, mokslininkų, politikos formuotojų diskusijos. Remiantis jų įžvalgomis, norima suformuoti keturis ateities scenarijus bei pateikti rekomendacijas.

Savivaldybė nori sulaukti keturių politinių rekomendacijų. Jos apimtų demografinius iššūkius, tokius kaip gyventojų senėjimas ir jų skaičiaus mažėjimas, priemiesčių augimas. Taip pat studijoje turėtų būti analizuojami žmonių gyvenamąją vietą lemiantys faktoriai.

Studijoje turėtų būti analizuojami investicijų ir darbo vietų pritraukimo klausimai, palankios verslui aplinkos formavimas ir nevyriausybinio sektoriaus plėtros galimybės, gyventojams teikiamų švietimo, kultūros, sporto, sveikatos paslaugų kokybė, jų atitikimas gyventojų poreikiams.

Savivaldybė taip pat pageidauja, kad studijoje būtų aptartos pilietiškos ir bendruomeniškos aplinkos kūrimo galimybės: saugios aplinkos, bendruomeniškumo iniciatyvų skatinimas.

Atlikus šią studiją, bus rengiamas leidinys „Ateities Kaunas“. Visi darbai turi būti baigti iki 2017 metų lapkričio.

Taip pat savivaldybė nori ištirti, ar patenkinti gyventojai yra jos administracijos padaliniuose teikiamomis paslaugomis ,ir nori, kad būtų nustatytas vartotojų pasitenkinimo indeksas. Šiame tyrime turėtų atsiskleisti gyventojų vertinimas tokioms sritims kaip įdarbinimo paslaugos darbo biržoje, komunalinio ūkio ir aplinkos tvarkymas, kultūros ir sporto paslaugos, tokios kaip muziejai, teatrai, parkai, sporto aikštynai ir renginiams skirtos vietos, taip pat mokesčių administravimo paslaugos, verslui skirtos, nekilnojamojo turto, socialinės, susisiekimo ir ryšių, sveikatos apsaugos ir švietimo paslaugos.

Dvi reprezentatyvios apklausos dėl pasitenkinimo šiomis paslaugomis turi būti atliktos 2016 ir 2017 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
jau yra padaryta Kauno galimybiu studija, perskaitykit ir vykdykit, kas joje nuspresta. Kiek gi ju gali buti?

jonas

jonas portretas
Dėl stotelių - tikra teisybė, senos buvo gerokai patogesnės..

siūlau

siūlau portretas
ŠIANDIENINIO KAUNO sutvarkymo viziją 'kad kauniečiams DABAR būtų saugu patogu ir gera gyventi o ateities piliačiai susitvarkys kaip ateity bus gerai Šiuometu yra liūdna ir gūdu mieste Provincija geriau atrodo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių