Quantcast

Kaunas ieško būdų, kaip panaudoti didžiųjų duomenų pranašumus

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė domisi didžiųjų duomenų pritaikymo galimybe efektyvinant viešųjų paslaugų teikimą ir perima gerąją praktiką iš tokius sprendimus savivaldybių ir viešojo sektoriaus įstaigų veikloje jau taikančios Jungtinės Karalystės.

Didžiųjų duomenų naudojimu paremti sprendimai gali padėti organizacijoms apsisaugoti nuo sukčiavimo, klaidų, sumažinti veiklos kaštus ir pagerinti teikiamų paslaugų kokybę.

Tokių sistemų pavyzdžius Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui pristatė Jungtinės Karalystės duomenų valdymo bendrovė „Callcredit Information Group“. Visame pasaulyje paslaugas teikianti įmonė beveik prieš penkerius metus Kaune įkūrė informacinių technologijų padalinį, kuriame šiuo metu dirba 180 specialistų.

„Visi žino mano nuomonę apie tai, kad viešasis sektorius ne tik gali, bet ir turi dirbti taip efektyviai, kaip dirba verslas. Naujausių technologijų ir pažangių sprendimų taikymas yra neišvengiamas efektyvinant savivaldybės ir viso viešojo sektoriaus darbą. Džiaugiuosi atsiradusia galimybe iš arčiau susipažinti su didžiųjų duomenų valdymo procesais ir būdais juos pritaikyti sprendžiant Kauno miesto aktualius klausimus“, – sakė V. Matijošaitis.

Didžiųjų duomenų informacija pastaruoju metu auga greičiau nei bet kada anksčiau. Jų panaudojimas jau duoda didelį efektą bankų, vertybinių popierių, sveikatos apsaugos, draudimo, mažmeninės prekybos, logistikos ir kituose verslo sektoriuose. Valstybės ir savivaldybių institucijos, siekiančios tobulinti savo darbo procesus, jau netolimoje ateityje gali nebeišsiversti be didžiųjų duomenų pagalbos.

„Apdoroti ir išanalizuoti didieji duomenys paverčiami puikiomis įžvalgomis, kurios padeda priimti naudingus sprendimus. Jungtinėje Karalystėje esame sukaupę nemažą tokių sprendimų taikymų patirtį tiek padėdami verslui, tiek viešojo sektoriaus įstaigoms. Mums didelė garbė šiomis įžvalgomis pasidalinti su Kaunu, jei tai galėtų pagerinti žmonių gyvenimą šiame gražiame mieste“, – sakė „Callcredit Information Group“ generalinis direktorius Mike'as Gordonas susitikime su Kauno meru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZET

ZET portretas
Geriau tuo nykščiu savoužpakalį užsikimštų, kad oro Savivaldybėje negadintų.

Liudas

Liudas portretas
Grizkit prie savo TV ekranu ziuret 24 valandu, murziai ir nesigilinkit i dalykus, kuriems jusu IQ per mazas.

valiera

valiera portretas
Čia apie domenus kalbate?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių