Quantcast

Kaunas centralizuoja dar 25 įstaigų buhalteriją

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė nuo kitų metų pavasario buhalterinės apskaitos funkciją iš jai priklausančių 25-ių sporto, kultūros, socialinių paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigų perkels į specializuotą įstaigą. Šis žingsnis leis ne tik taupyti įstaigų lėšas, bet ir užtikrins didesnį skaidrumą.

Šių metų pradžioje savo veiklą pradėjusi įstaiga „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ iki šiol rūpinosi miestui priklausančių sporto mokyklų apskaita. Nuo kitų metų  balandžio 1 dienos ši įstaiga rūpinsis ir kultūros, socialinių paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigų buhalterija.

„Šiuolaikiškas apskaitos vedimas, paprasčiau ir greičiau atliekami procesai ir dėl perėjimo prie vieningos apskaitos programos sumažėję kaštai – esminiai argumentai, kodėl mes centralizuojame biudžetinių įstaigų buhalterijas“, - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Vieninga sistema  leis didinti ir įstaigų finansinį skaidrumą, bus daug lengviau sekti, ar įstaiga laikosi visų teisės aktų reikalavimų, ar nėra pažeidinėjami įstatymai“, - teigė Kauno savivaldybės Ekonomikos ir finansų komitetų pirmininkė Edita Plūkienė.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais Kauno biudžetinių įstaigų buhalteriai ir savivaldybės apskaitininkai dalyvauja intensyviuose mokymuose. Visi su savivaldybe susijusių įstaigų buhalteriai nuo kitų metų pradžios pradės dirbti su viena buhalterinės apskaitos programa. Iki šiol specialistai dirbo su 7 skirtingomis programomis, o jų atsisakymas Kaunui kasmet leis sutaupyti po 0,5 mln. eurų.

„Pirmas veiksmas, kurį padarėme – nupirkome šiuolaikinę buhalterinę programą. Ja jau kuris laikas mokome dirbti buhalterius ir po truputį pradedame kelti kitų įstaigų buhalterijas į vieną vietą“, –  aiškino G. Petrauskas.

Šie pokyčiai palies iš viso 25 savivaldybės kultūros, socialinių paslaugų, sporto ir sveikatos priežiūros įstaigas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Retas

Retas portretas
Norėtųsi žinoti visus faktus ir skaičius apie nupirktą programą nes skaidrumo tame tikrai nėra. Dabar įstaigose turimų programų išlaikymas vidutiniškai atsieina apie 100 eur įstaigai. Nesunku paskaičiuoti kiek įstaigų buhalteriją turėtu tvarkytis nemokamai, kad Petrauskui sutaupytų pusę milijono. Atrodo bankininkas bet su skaiciukais nekaip. Sakytų is karto, kad buhalterinės apskaitos bendrovei reikia valstybinio finansavimo pinigams plauti ir visiems viskas būtų aišku. Pavyzdys Vilniaus centralizuota buhalterija pametė pora milijonų ir nieko tylu, nes niekas tiksliai nežino kas pametė, kieno pinigus iš viso pametė ar tų pinigų ir nebuvo... O kuo Kaunas blogesnis?

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gera programa: neskaičiuoja algų, nėra maisto skaičiavimo programos, norint įvesti vieną turto vienetą užgaišti 20 min. , nėra lėšų paskirties. Taip kad, mielieji , eilinis pinigų plovimas, akių dūmimas . Valdžiai bus labai lengva užkasti lėšų švaistymą.

Be žodžių

Be žodžių portretas
Norėčiau pamatyti Petrauską dirbant su ta šiuolaikiška programa, kuri net algų negali suskaičiuoti. Ir kažin kodėl Klaipėdoje ši pati programa nupirkta ir neveikia. Kam ją buvo naudinga įsigyti...matyt pačiam Petrauskui, nes nemažą dalį pinigų į savo kišenę įsidėjo...Vyksta intensyvūs mokymai- jei mokymus veda nekompetetingi žmonės, kuriems uždavus klausimą atsako arba nežinau arba pasidomėsime. Mokymai 1 buhalteriai yra 3 kartai po 4 val. Ar per tiek įmanoma išmokti dirbti su programa. Ne bet kokia, o apskaita, kur klaidų negali būti. Ir dar...kodėl nepasakoma kiek kainuos naujos programos išlaikymas. Gal dar daugiau...o visi kaip dirbo taip ir dirbs su senomis savo apskaitos programomis, kaipir Klaipėdoje. Eilinis mūsų mero pasirodymas...kur iki teisybes toli toli toli, nes parodoma tik ta puse kuri naudinga ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių