Quantcast

Kauną užliejo Italijos madų fiesta

Kaune pirmą kartą surengtos Italijos dienos. Šeštadienį kauniečius viliojo itališkos mados dvelksmas.

Madų pristatymas

Visą savaitgalį Italija persikėlė į Kauną. Pirmą kartą rengtose italų kultūros dienose galima iš arčiau pažvelgti į itališką temperamentą ir perkelti mintis į tolimąją šalį. Italijos vizitine kortele galima laikyti ir madą, tad kauniečiai galėjo pasinerti į itališkos mados gelmes bei išsirinkti įvairių dekoro detalių savo namams ar aprangai.

Šeštadienį centrinėje miesto dalyje itališkos mados dvelksmas užbūrė šimtus praeivių. Prie Kauno valstybinio muzikinio teatro modeliai demonstravo išskirtinio dizaino drabužius. Visame pasaulyje pamėgtų itališkų prekės ženklų „Imperial“, „Vicolo“, „Vanessa Scott“ rudens - žiemos naujausių kolekcijų pristatymas sužavėjo kauniečius. Žiūrovams paliko įspūdį, jog ne visi modeliai buvo mažiausių kūno apimčių.

Ta itališka nuotaika Kaune tikrai labai jaučiasi. Dar ir oras geras, tad nėra ko liūdėti, reikia tik džiaugtis.

„Mums labai patiko, nes labai mylime Italiją, todėl atėjome pažiūrėti. Ten ir nuotaika, ir šviesos, oras geras, padangės geros, tad ir čia dabar lygiai tas pats. Madų pristatymas taip pat labai patiko, nes ne visos mergaitės buvo tokios manekenės, kur žurnaluose būna. Čia buvo ir tokių prie mūsų figūrų pritaikytų“, - tikino Sonata.

 

„Dabar atsisakoma ypač plonų modelių, tad jie turi turėti visus išlinkimus. Tai pristatyme pamatėme, kad tikrai yra tokių ir čia“, - antrino Nona.

Madų pristatymą stebėję vyrai prisipažino, kad buvo smagu akis į modelius paganyti. „Jei gražios moterys pristatinėja gražius rūbus, tai kaip vyrui gali nepatikti. Juk vyrai dėl to ir eina, kad pasižiūrėtų“, - nuotaiką perteikė su žmona atėjęs Aleksandras.

Dizaino detalės

Renginyje „Atrask Italiją Kaune“ buvo galima tikrai atnaujinti garderobą ar bent jau naujų vėjų įnešti į kasdieninę aprangą, pagyvinti ją įvairiomis itališkomis detalėmis.

„Buvo labai įdomu pamatyti viską iš arti, labai gražios mergaitės. Man labai patiko vyraujančios spalvos, nes viskas suderinta, gali prisitaikyti sau languotą, gėlėtą, ar permatomą šifono detalę. Tikrai gerai atrodė, pasisėmiau naujų minčių, kaip puoštis rudeniui. Ta itališka nuotaika Kaune tikrai labai jaučiasi. Dar ir oras geras, tad nėra ko liūdėti, reikia tik džiaugtis“, - po madų pristatymo pastebėjimais pasidalijo kaunietė Dalia Marija.

Laisvės alėjoje veikė ir itališkų prekių mugė. Praeivius viliojo ne tik rankų darbo aksesuarai, drabužiai, bet ir Italija dvelkiantys kvapai.

„Įsigijau apyrankę, ilgai ieškojau, kas galėtų tikti prie suknelės, tad dabar tikrai galėsiu pasipuošti ne tik nauju drabužiu, bet ir jį papildančiu aksesuaru“, - tikino kaunietė Ingrida.

Italų dienų metu taip pat pristatyti ir šio šalies automobiliai. Į nedidelius miesto automobilius dažniau sėdo moterys, o vyrus traukė galingesnės ir didesnės transporto priemonės.

Prisiviliojo Italiją

Mugės prekeiviai tikino, kad Italiją privilioti į Lietuvą padėjo kelionės ir toje šalyje patirti geri įspūdžiai.

„Pas mus Italija atėjo prieš penkerius metus. Šiuo metu turime ne tik parduotuvę, bet ir alyvuogių aliejaus mokyklą, kurioje mokome pažinti šį produktą ir jo naudingas savybes bei kaip derinti su patiekalais. Italija pasižymi nuostabia ir visiems suprantama virtuve, pakanka naudoti kelis kokybiškus ingredientus ir turime skanų patiekalą.

Meilė Italijai pas mus atėjo per skrandį. Prisidėjo ir pati kultūra, žmonių šiltumas, kelionės ir ragavimas, tad kilo idėja visą tai atvežti į Lietuvą“, - mugės metu kalbėjo alyvuogių aliejų pradavinėjanti Lijana.

Italijos kvapus siūlančios merginos tikino, kad šią šalį čia atvežė jų vadovas, nes jis – tikras italas.

„Į Lietuvą atvedė meilė, nes šeimininkui labai patinka čia, tad nusprendė atidaryti itališkų žvakių verslą. Jam čia patinka ir mūsų merginos, ir stilingas interjeras, todėl nusprendė perteikti savo šalies kvapus mums.

Visos žvakės yra rankų darbo ir pagamintos iš aukščiausios rūšies medžiagų, nes Italijoje reikia praeiti tam tikrus kokybės standartus. Per dieną vienas žmogus pagamina tik keturias žvakes. Čia persipina įvairių kvapų natos, tad galima sakyti, kad namuose tikrai pakvimpa Italija“, - apie Italijos dvelksmą namuose kalbėjo Rita.


Šiame straipsnyje: Italų dienosmadakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man portretas
Man patiko. Dabar Kaune būna įdomių renginių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių