Quantcast

Kauną toliau spalvina piešiniai: praeivių žvilgsnius kausto didžiulis šuo

Kauno centre, ant Kęstučio gatvėje esančio pastato sienos, atsirado didžiulio šuns piešinys. Menininko Morfai darbas nuo rudens pasitiks svečius iš užsienio ir kitų Lietuvos miestų, kurie gyvens "Solo Society" studentų namuose.

"Idėja kilo natūraliai – piešinys suteikia jaukumo, ramumo, savito eksterjero akcento. Konkurso metu pasirinkome Morfai eskizą, nes jis primena namus – laisvai lakstantį naminį šunį, kuris tarsi neatsiejamas jaukių namų simbolis. Šuo nėra kažkuo ypatingas, jis mielas ir pritampantis, nebūtinai veislinis. Tai siejame su tuo, kad "Solo Society" studentų namuose priimame visus vienodai – nesvarbu, iš kurios šalies, kokios tautybės, tikėjimo", – pasakojo "Solo Society" pardavimo ir rinkodaros direktorė Eglė Garnienė.

Anot jos, besitaškančios spalvos aplink šunį simbolizuoja įvairias pasaulėžiūras, veiklas, sritis, tikslus, kuriuos pasiekę studentai iškeliauja į platųjį pasaulį.

Daugybės projektų ir piešinių mieste autorius menininkas Morfai, kurdamas bendrabučio piešinį, stengėsi kūrybiškai išnaudoti nelabai tam tinkamas pastato sienas: "Visur langai – nieko įdomaus nesugalvosi. Todėl atsirado dažuose išsimaudęs šuo, kuris nusipurto ir taip išdažo visą pastatą."

Visur langai – nieko įdomaus nesugalvosi. Todėl atsirado dažuose išsimaudęs šuo, kuris nusipurto ir taip išdažo visą pastatą.

Pirminiame eskize buvo planuota išpiešti visas bendrabučio sienas, tačiau dėl laiko stokos piešinys liko tik ant dviejų. Pasak menininko Morfai, galbūt ateityje, jei pakvies bendrabučio savininkai, jis piešinį pratęs. Penkiaaukščio namo aukštyje ant keltuvo menininkas praleido aštuonias dienas, kol praėjusį penktadienį užbaigė piešinį.

Bendrabutis "Solo Society" įsikūrė rekonstruotame administracinės paskirties komplekse. Per pirmą etapą įrengta 150 kambarių, kuriuose jau šį rudenį apsigyvens Lietuvos ir užsienio studentai. Viso komplekso rekonstrukcija turėtų būti baigta per 2019 m. ir studentams pasiūlyta dar 90 kambarių nuomai.

Vasarą studentų namai jau buvo beveik užpildyti. Čia nuo rugsėjo įsikurs studentai iš Švedijos, Vokietijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Airijos, Izraelio ir Naujosios Zelandijos bei Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kaune galimi tik Krabo su iškeltu piršteliu piešiniai!

Lina

Lina portretas
Dźiaugiuosi, kad mano mieste gyventi tampa vis jaukiau ir jaukiau. Ačiū

DIENA

DIENA portretas
NUOSTABU ,LABAI GRAŽU ORIGINALU IR ŽAISMINGA. Pagarba jUMS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių