Quantcast

Kauną nuklojo pirmasis sniegas, pradėtas kelių barstymas

  • Teksto dydis:

Ankstų pirmadienio rytą Kaune pasirodė pirmosios snaigės. Automobilių kelių direkcija praneša, kad daugelyje vietų mieste ir aplink jį kelio danga šlapia ir slidi. Kauno savivaldybė praneša, kad keliai barstomi druska.

Pirmasis sniegas Kaune pasirodė dar prieš 7 val. ryto. Nors, sinoptikų duomenimis, šiandien numatomas lietus ir šlapdriba, tačiau daugelyje vietų sniegas nuklojo žemę nemenku sluoksniu.

Iš pat ryto Automobilių kelių direkcija pranešė, kad ir kitose šalies vietose kelio danga slidi. Paryčiais sostinėje jau barstyti tiltai, viadukai, estakados.

Dėl intensyvesnės oro cirkuliacijos tiltų ir viadukų paviršių temperatūra jau gerokai žemesnė, todėl čia greičiau susidaro plonytis ledo sluoksnis.

9 val. duomenimis, šiaurės, rytų bei vidurio Lietuvoje valstybines reikšmės kelių dangos vietomis su šlapio sniego provėžomis ar šlapios. Beveik visoje šalyje silpnai snigo, tik pietų Lietuvoje lyjo.

Bendrovės „Kauno švara“  Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius Darius Stasikonis portalui kauno.diena.lt teigė, kad Kaune kelininkai taip pat jau išjudėjo į gatves. Nuo pat sekmadienio vakaro jie buvo pasiruošę – į gatvių valymo techniką pripylę druskos. 

„Stebėjome prognozes ir ruošėme techniką. Situacija ryte nebuvo tragiška, bet tai buvo puiki proga išbandyti sniego valymo mašinas, kurios stovėjo nuo praėjusio sezono. Viskas veikė puikiai“, – komentavo bendrovės atstovas.

D. Stasikonio teigimu, technika pajudėjo apie 9 val. ir gatves barstė iki 11.30 val.

„Daugiausiai dėmesio skirta įkalnių, tiltų bei viadukų barstymui druska“, – vardijo pašnekovas.

Vairuotojų prašoma atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo kelyje.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur krituliai: šlapdriba, lietus. Vėjas šiaurės rytų, rytų, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos. 

Tačiau jau antradienio dieną, pasak sinoptikų, staigiai sušils – dieną temperatūra gali svyruoti nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos, pietvakariniuose rajonuose gali siekti 14 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sniegas - Krabo panacėja, jis visą jo chaltūrą pridengs... o pavasario polaidžiai viską išplaus, ir vėl ESĄ kaltų nėra, vėl tiems patiems reiks mokėt už tą patį.

Kodėl

Kodėl portretas
niekada nebarstomi šaligatviai, kur reikia vaikščiot, o paskui gauni traumas, rankų , kojų lūžiai. Ir taip nei vienais metais nebarsto smėliu šaligatvių, tik gatves barsto, skuba barstyt net griudami.

Žiema..

Žiema.. portretas
Su kuo valgoma druska..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių