Quantcast

Kas vadovaus Kauno teisėjams: paaiškėjo dar du kandidatai

Antrajame atrankos į Kauno apylinkės teismo vadovus ture panoro dalyvauti ir trečiasis buvusio jo pirmininko pavaduotojas – Arūnas Purvainis. Jam konkurenciją sudarys šio teismo Kauno rūmų teisėja Indrė Averkienė, kaip ir buvęs pirmininkas pradėjusi savo karjerą nuo teisėjo padėjėjos.

Vienas – ir edukologijos magistras

Abu pretendentai įgijo teisininko kvalifikaciją Vilniaus universitete. Tačiau, 45-erių A.Purvainis, šiuo metu teisėjaujantis Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose, dar yra ir edukologijos magistras.

Prieš įgydamas teisininko išsilavinimą, jis yra baigęs Lietuvos kūno kultūros institutą, kuriame įgijo kūno kultūros mokytojo kvalifikaciją.

Savo karjerą iš Radviliškio kilęs A.Purvainis pradėjo Alytaus pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyboje, kurioje dirbo trejus metus. Po to septynerius metus dirbo Kauno miesto apylinkės prokuratūroje prokuroru. Jo stažas teismų sistemoje – beveik šešeri metai. Prieš Kaišiadorių teismą, kuriame jau po mėnesio laikinai ėjo pirmininko pareigas, A.Purvainis yra dirbęs teisėju Kauno apylinkės teisme.

Išbandė save įvairiame amplua

Iš Šilutės rajono kilusi I.Averkienė yra dirbusi teismų sistemoje įvairiose pareigose, kas taip pat laikoma privalumu.

Pradėjusi nuo teisėjo padėjėjos Kauno apylinkės teisme, ji po penkerių metų jau vadovavo aukštesnės instancijos – Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus raštinei. O dar po metų tapo šio skyriaus pirmininko patarėja. Ir dar po metų ėmė nagrinėti Kauno apylinkės teisme baudžiamąsias bylas. Jos teisėjos stažas – jau beveik ketveri metai.

Kaip jau rašyta, buvęs Kauno apylinkės teismo pirmininkas Darius Kantaravičius beveik prieš porą mėnesių paskirtas Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku.

Pirmajame ture į šias pareigas kandidatavo dvi buvusios jo pavaduotojos – Laima Šeputienė, šiuo metu laikinai einanti teismo pirmininko pareigas, ir Anita Sereikienė. Jų kandidatūras vertinusi Pretendentų į teisėjus atrankos komisija priėmė itin retą sprendimą – nepasirinkti nė vienos ir siūlyti prezidentei skelbti naują atranką.

Sutramdė „superagentą“

Minėta komisija vertina ne tik pretendentų kvalifikaciją, bet ir viešą informaciją apie juos.

Neseniai A.Purvainio pavardė mirgėjo žiniasklaidoje, pranešant, kad skandalingasis „superagentas“ iš Žiežmarių Mindaugas Kazimieras Naujanis, kurio aukomis tapo ne tik motina bei kaimynės, bet ir Kauno bei Vilniaus valdininkai, pagaliau pasiųstas už grotų. O galiausiai, subendrinus bausmes, jis izoliuotas nuo visuomenės ketveriems metams ir devyniems mėnesiams. Ši A.Purvainio nutartis jau įsiteisėjo, nes M.K.Naujanis jos neapskundė.

Be to, A.Purvainio pavardė du kartus buvo minima tarp Konstitucijos egzamino nugalėtojų teisinį išsilavinimą turinčių asmenų grupėje.

2016-aisiais jis jau buvo Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos kartu su jau minėtu D.Kantaravičiumi pripažintas tinkamu į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas. Tada dėl jų varžėsi trys pretendentai. Tačiau, Prezidentė, kuriai buvo pasiūlytos A.Purvainio ir D.Kantaravičiaus kandidatūros, pasirinko pastarąjį.

Naujas Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos posėdis turėtų įvykti artimiausiu metu. Jeigu ir vėl abi kandidatūros nebus išbrokuotos, komisijos filtrą perėję naujieji pretendentai artimiausius penkerius metus vadovauti antrajam pagal dydį Kauno apylinkės teismui bus siūlomi prezidentei, kuriai jie taip pat dar gali netikti. Sulaukusi komisijos išvados, prezidentė dar turėtų tartis ir su Teisėjų taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viršininkė privalo būti graži

Viršininkė privalo būti graži portretas
Nesvarbu, ką jis sutramdė, bet tinkamiausia ta teisėja ė viršininkes yra ta, kuri graži, tamsių lygių plaukų su sutana. Visi kiti pretendentai manytume yra mažiau tinkami. Teismai vykdo teisingumą, o teisinga teisėja būtinai turi būti graži, kadangi visi gražūs teisėjai yra teisingi, jie nebūna irzlūs, piliečiai juos gerbia. Pavyzdžiui mūsų D. Grybauskaitė graži ir todėl tauta ją myli ir gerbia.

sss

sss portretas
kodėl kandidatai į tokius postus visur tik baudžiamosios teisės specialistai - man tai neša į diktatūros pusę.

šiaip

šiaip portretas
pagal paskutinių dienų tendencijas, turėtu būti tas kuris daugiau ima
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių