Quantcast

Karštis pakoregavo vasaros gėrybių asortimentą turguose: ko ir už kiek galima rasti?

Sausi ir karšti orai pakoregavo uogų ir daržovių asortimentą turgavietėse. Baiminamasi, kad sausra pasiglemš paskutines lietuviškas braškes.

Kalbinti Kauno Stoties turgaus prekiautojai pasakoja, kad šie metai ypač nuskriaudė žemuogių mėgėjus.

"Pas mus turbūt nebūna to tobulo vasaros viduriuko. Pernai viskas skendo, o šiemet viskas džiūsta. Praeitais metais tokiu metu prekiaudavome ir žemuogėmis, o šiemet apie jas galime tik pasvajoti. Uogautojai surenka tik saujeles uogų"– skundėsi turguje uogas ir daržoves pardavinėjanti Aušrinė.

Braškių mėgėjai turėtų suskubti – pasak turgaus prekiautojų, sausi bei karšti orai paankstino ir braškių sezono pabaigą. Spėjama, kad po tokios kaitros vėlyvųjų braškių derlius bus menkas, tad po Joninių šių uogų ant prekystalių greičiausiai neberasime.

Kartu su vyru braškes auginanti ir pardavinėjanti moteris pasakojo, kad jų augintos lietuviškos braškės tiesiog sudžiūvo, tad jas keitė iš Lenkijos atvežtomis uogomis.

Šiuo metu lenkiškų ir lietuviškų braškių kainos beveik susilygino – lenkiškų uogų kilogramo kaina – apie 2 eurus, už lietuviškų kilogramą prašoma apie 2,5–3 eurus. Sezonui einant į pabaigą, uogų kaina gali vėl pakilti.

Pirkėjai turguje pasakojo, kad mieliau renkasi tėvynėje užaugintas braškes. "Pavaikščiojau, paragavau, tikrai lietuviškos – žymiai skanesnės. Saldžios, tokios, kokios ir turi būti. Kitas daržoves stengiuosi pirkti čia, turguje, arba kioskuose. Tikiu, kad ten natūralesni produktai", – apsipirkimo įpročius atskleidė lietuviškų braškių indelį nusipirkusi Genovaitė.

Ant turgaus prekystalių pirkėjus taip pat vilioja iš Lenkijos, Ispanijos, Vengrijos atvežtos trešnės, lenkiškos šilauogės, agurkai, ispaniški abrikosai. Pardavėjai džiaugiasi iš Lietuvos ūkininkų atkeliavusiais pirmaisiais žirniais. Pastarųjų kaina siekia net 5 eurus už 1 kg, tačiau išsiilgusių šių daržovių pirkėjų kaina negąsdina. Buvo galima rasti ir pirmųjų voveraičių, kurių dėžutė įvertinta 8 eurais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė mano

kaunietė mano portretas
kainos tikrai aukštos ir tokiu metu už kg braškių neteko mokėti 7-8 litų ,o dabar prašo po 2-3 eurus ir dar dūsauja ,kad pigu ,tai nežmoniška padėtis Lietuvoje su kainomis ir svarbiausia ,kad niekas nesivargina dėl to .

Pensininke

Pensininke portretas
Kai pencija siekia 240 euru, tai pagal ja uogu kaina neikandama , nes jai nori ju pasitaupyti ir užaldyti žiemai reikia ne vieno kg. Maistio kaunos nerealios pagal musu algas,Todel tui is pavaiksliuko ir galime pavarvinti seiles, o nusipirjkti gali viena karta ir ne daugiau. Kokios pensijos taip ie valgome, skurdziai ir be jokio pasirinkimo.

Anonimas

Anonimas portretas
Pasitikėti prekeiviais negalima,lenkiškas perparduoda kaip lietuviškas;ypač tos tarybinės bobulytės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių