Quantcast

Kaitra smogė iš miesto į kaimą pabėgusiems kauniečiams

Atslinkę karščiai gana savotiškai pakoregavo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbo ritmą.

Atslinkę karščiai gana savotiškai pakoregavo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbo ritmą. „Nepamenu, kada Kaune buvo užregistruota tiek mažai iškvietimų per parą“, - prisipažino sekmadienio ryte darbą baigusi šios stoties pamainos vyresnioji gydytoja Virginija Barankevičienė. Tačiau užregistruota net trečdaliu daugiau iškvietimų į kaimus, kuriuose, kaip įtariama, bando nuo kaitros slėptis ištuštėjusį miestą palikę kauniečiai.

„Užregistravome šešis kvietimus, kad žmogus pasijuto blogai, pabuvęs saulėje. Pacientai – įvairaus amžiaus. Yra tarp jų ir vaikų. Tačiau į Kauno paplūdimius kviesti nebuvome. Niekam nereikėjo pagalbos ir per daug nusvilus saulėje“, - reziumavo savo budėjimą V.Barankevičienė. Anot medikės, neprireikė skubios jų pagalbos ir niekam iš kauniečių, kuriems teko per šią alinančią savaitgalio kaitrą dirbti.

Tačiau nei infarktų, nei insultų neišvengta. Nors nieko ir neteko gaivinti. Nebuvo ir tokių atvejų, kaip penktadienio popietę Aleksote, kai jau niekuo nebuvo galima padėti gatvėje, netoli namų, sukniubusiam 75-erių metų vyrui, turėjusiam problemų dėl širdies negalavimo.

Labiausiai medikus šokiravo šeštadienio vidurdienio iškvietimas į laisvalaikio centrą „Undinė“. Reikėjo skubios pagalbos nualpusiam 87-erių metų vyrui, kuris, nepaisant užgriuvusios karščio bangos ir solidaus amžiaus, išsirengė į pirtį. Senoliui diagnozuotas infarktas.

Per šeštadienio kaitrą kauniečiams konstatuoti ir trys insultai. Dviem atvejais jie ištiko taip pat vyresnio amžiaus žmones – 77-erių metų vyrą ir 89-erių metų moterį. Pastaroji atėjo pagalbos į vaistinę ir jos darbuotojai išsikvietė greitąją.

Tačiau, V.Barankevičienės pastebėjimu, nepaisant alinančio karščio, insultų šeštadienį Kaune užregistruota mažiau, negu įprasta. Per parą jie įtariami penkiems-šešiems kauniečiams. Infarktai per parą ištinka vieną-kelis nelaimėlius.

„Arba visi išvažiavę – mieste liko tik vyresnio amžiaus žmonės, arba kauniečiai jau išmoko saugotis“, - reziumavo V.Barankevičienė, teigdama, kad neatsimena, kad paskutinį kartą buvo tik 204 iškvietimai per parą. Tuo tarpu beveik trečdaliu padaugėjo iškvietimų apskrityje, kur, kaip įtariama, ne vienas kaunietis nusprendė pasislėpti nuo kaitros.

Ar karštis jus vargina?

Iš viso balsų: 908
Savaitės apklausa: 
0


NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikata

Sveikata portretas
Visiems karsta:mazi tai,jauni,pagyvene ar seni.Medikams linkim sveikatos,istvermes,kantrybes su visais mumis kas gauna saules smugi galvo,sirdyn ... ACIU dideliausias jiems !

ww

ww portretas
Visiems karsta,o medikams dar tenka itemptai dirbti - gelbeti i beda papuolusius zmones. Sekmes jiems.

lilla

lilla portretas
karsta,dar ir siluminininkai pasistengia del gyvatuku,zodziu super
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių