Quantcast

Kaip sekasi pildyti Kauno kišenę?

Paskelbta, kad Valstybės biudžetas – deficitinis. Į jį surenkama mažiau, nei tikėtasi. Į Kauno sąskaitą pinigai plaukia beveik pagal planą, tad neturėtų keistis ir numatytų miesto tvarkymo darbų apimtis.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas "Kauno dienai" sutiko apžvelgti, kaip per pirmąjį 2018 m. pusmetį pavyko į miesto biudžetą surinkti pajamų. Jis tikino, kad pagrindinė pajamų dalis miesto biudžete atkeliauja iš gyventojų pajamų mokesčio (GMP). Tačiau šiemet buvo pailginti mokslo metai, todėl nuo pedagogų atlyginimų GMP dalis už paskutinį mėnesį į Kauno biudžetą dar nesuplaukė.

"Visi 10 tūkst. mokytojų atostogauti išeina birželį, tai reiškia ir algas gaus birželį, tad ir miestas GPM gaus mėnesiu vėliau", – mokesčių schemą aiškino G.Petrauskas.

Kauno miesto savivaldybės biudžeto penkių mėnesių (sausio–gegužės) patikslintas pajamų planas (be dotacijų) yra 86,3 mln. eurų.

G.Petrauskas tikino, kad šiuo metu biudžeto surinkimas įvykdytas 98,5 proc. ir gauta 84,9 mln. eurų pajamų. Tai yra 6,8 mln. eurų daugiau nei praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius aiškino, kad per minėtą laikotarpį iš GMP Kaunas gavo 62,1 mln. eurų, tai sudaro 93,3 proc. to, kas buvo numatyta. Šiemet GMP mokesčio surinkimas yra 5,2 mln. didesnis nei praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Kadangi į Kauno miesto biudžetą plaukia panaši pinigų suma, kaip ir buvo planuota rengiant biudžeto projektą, tikimasi, kad visi numatyti projektai taip pat vyks įprastai ir nereikės koreguoti įvairių objektų finansavimo bei darbų atlikimo planų.

"Atsižvelgiant į Kauno miesto savivaldybės biudžeto pajamų plano vykdymą, prognozuojame, kad ne tik antrame pusmetyje, bet ir birželio mėnesį pajamų surinkimas bus vykdomas sėkmingai, todėl tai neturės įtakos savivaldybės vykdomų projektų ir priemonių įgyvendinimui", – komentavo G.Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Sigitas

>Sigitas portretas
O gal ponas Sigitas , be išvardinimo kas brangu, gali pasakyti , kaip atlikti senųjų paliktą betvarkę be pinigų? Kaip priversti, taip jam jau arti esantį ir rūpimą kainų laidojimo įmonėse sumažinimą be reguliavimo , kas būdavo jo "geraisiais" komunizmo laikais? Dabar yra laisvoji rinka, gal pamiršai ? Be to kiekvienas verslininkas sukasi kaip išmano, o jei tu moki, tai jie ir ima.

auksinis WC

auksinis WC portretas
Sigitai, Zilvinai, kaip jus prie koncervo gyvenot? Susirenkat dar prie auksinio WC senu geru laiku pamineti? Taip, sekit laidojimo paslaugu ikainius, nes tai jums aktualiausias likes gyvenime klausimas. Koncervu grizimo nesulauksit.

Sigitas

Sigitas portretas
didžiausi pakyčiai Kaune tai žiauriai pabrangintas važiavimas miesto transportu- tapo brangiausiu Lietuvoje.Tuo tarpu Vilnius, nekeldamas važiavimo kainos, kapitaliai atnaujino autikus ir trolikus.Laidojimo paslaugos Kaune pabrangintos net 6 kartus.Brangiausias Kaune šildymas,vanduo ,šiukšlių išvežimas.Parkavimo kainos irgi nežmoniškos ir pasiekė jau Kalniečių mikrorajono kiemus.O prieš rinkimus mero pažadas buvo- pirmas darbas bus mažinti komunalines paslaugas.Išdūrė.Galėtų paviešinti už kiek milijonų paimta paskolų kurias reikės kauniečiams grąžinti-Matijošaičiu px... tai jau kitų merų rūpestis??
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių