Quantcast

Susidūrė su problema: kaip grįžti iš oro uosto, lėktuvui nusileidus po vidurnakčio?

Išbandžiusieji naująjį skrydį Kaunas-Varšuva susiduria su problema. Jeigu prie visų kitų skrydžių yra priderintas Kauno viešasis transportas iš ir į oro uosto, šis reklamuotas skrydis lieka nemalonia išimtimi. 

„Keistai atrodo, kai išlipęs iš lėktuvo nerandi, kaip nusigauti iki miesto centro. Taip ir yra, kai po vidurnakčio lėktuvas nusileidžia Kauno oro uoste“, – socialiniame tinkle įspūdžiais dalijosi Kaune gyvenantis Dainoras Lukas, kurio lėktuvas iš Varšuvos nusileido 0.40 val.

Vyro teigimu, taksistas, lūkuriavęs oro uoste, už kelionę iki miesto paprašė 30 eurų. Panašiai už tiek galima įsigyti bilietą skrydžiui į Varšuvą.

Telefonu iškvietus taksi, kaunietis iš oro uosto iki  Savanorių pr. buvo nuvežtas už 9 eurus.

„Tuo tarpu vilniečių laukė autobusas, kuris vežė į Vilnių“, – palygino situaciją kaunietis.

Pagal tvarkaraštį, paskutinis 29-ojo maršruto autobusas iš oro uosto link Kauno miesto centro išvažiuoja 23.40 val.

Panašu, kad Kauno miesto savivaldybė neskuba šio vienintelio maršruto, siekiančio oro uostą, autobuso grafiko priderinti prie naujojo LOT skrydžio Kaunas-Varšuva, kuris bent jau kol kas yra labai populiarus. 

Anot D. Luko, galimybe Varšuvą pasiekti per valandą naudojasi daug žmonių.

„Ir pirmyn, ir atgal lėktuvas buvo pilnas“, – rašė vyras.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt teigė, kad vasarą autobusas iš Kauno oro uosto kursuos ilgiau.

„Nuo birželio 4 d. mieste bus įvesti vasaros laikotarpio autobusų tvarkaraščiai. Kartu su šiuo pasikeitimu, bus įvestas papildomas vėlyvas reisas  (apie 1 val. 15 min.) iš Karmėlavos oro uosto, kurio tikslus išvykimo laikas bus koordinuojamas su oro uosto administracija“, – informavo vedėjas.

"Lietuvos oro uostų" Komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė teigė, kad bendrovė stengiasi, jog Kauno oro uosto keleiviai turėtų kuo didesnį pasirinkimą, kokiu transportu pasiekti oro uostą.

"Tam šalia keleivių terminalo yra autobusų stotelė, kurioje stoja tiek miesto, tiek tarpmiestiniai ir net tarptautiniai autobusai, čia galima sėsti į taksi – laukiantį keleivių vietoje ar išsikviestą iš miesto, taip pat galima išsinuomoti "Citybee" automobilį", – vardijo A. Mažeikytė.

Jos žiniomis, Kauno miesto viešojo transporto vasaros grafikai dabar baigiami analizuoti bendradarbiaujant savivaldybei ir Kauno oro uosto atstovams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie ko čia vasaros grafikas

prie ko čia vasaros grafikas portretas
Ar žiemą į Varšuvą neskraidys?

Nika

Nika portretas
Reikėjo paskambint Kupčinskui, gal tas būtų parvežęs.

Emigrantas

Emigrantas portretas
Jei reikia grįžti į Kauną, o lėktuvas nusileido Vilniuje po 12val. nakris, tai skambini giminėms arba draugams, kad atvažiuotų į Vilnių ir pasitiktų!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių