Quantcast

Kaip euras pakeis atsiskaitymą viešajame transporte?

  • Teksto dydis:

Kauniečiai bilietus viešajame transporte už litus dar galės pirkti pirmąsias dvi sausio savaites, jiems grąža bus taip pat atiduodama litais.

Kauniečiai bilietus viešajame transporte už litus dar galės pirkti pirmąsias dvi sausio savaites, jiems grąža bus taip pat atiduodama litais.

Tuo metu nuo sausio 16 d. viešojo transporto vairuotojai priims tik eurus. Grąža eurais nu sausio 1-osios taip pat bus atiduodama tik tiems, kurie atsiskaito eurais, informavo „Kauno autobusai“.

Įmonės atstovai taip pat ragina keleivius, perkančius bilietus transporto priemonėse, iš anksto pasiruošti smulkių pinigų ir duoti vairuotojams pinigus be grąžos.

Keleiviams, kurie turi elektroninio bilieto kortelę ir yra su ja įsigiję terminuotus bilietus, rūpintis valiutos konvertavimu nereikės – jei terminuotas bilietas nupirktas už litus iki 2015-ųjų sausio 1 dienos, jis galios ir šalyje įvedus eurą. Tačiau tiems, kurie pinigus yra įnešę į bilieto elektroninę piniginę, teks per pirmąsias penkiolika dienų bent kartą papildyti sąskaitą suma, ne mažesne nei vieno bilieto kaina – tuomet sukaupti pinigai bus konvertuoti į eurus. To nepadarius, elektroniniai bilietai sausio 16-ąją nebegalios.

Nuo sausio 1-osios baigiasi ir daugelio elektroninio bilieto kortelių, tad kauniečiams jas teks pasikeisti. Kaip informavo „Kauno autobusai“, jeigu kortelėse esantys ilgesnio laiko terminuoti bilietai bus aktyvinti anksčiau, korteles bus galima naudoti iki termino pabaigos.

Lietuvoje euras įvedamas nuo kitų metų sausio 1-osios.

Įstatymai numato, kad dvi savaites po euro įvedimo grąža ir litais gali būti duodama tik viešojo transporto priemonėse ir taksi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEMAZAI

NEMAZAI portretas
gyventoju turi bilietus kurie galioja iki 2015 m. kovo 1 d. kaip bus sutais nuoklatiniais bilietais,kad juos pasikesti,kodel niekas apie tai neinformuoja.

ku

ku portretas
kuro kainos krenta

h20

h20 portretas
o jus ka, abejojate kad suapvalinimas bus i teigiama puse... be to metu begyje pasieks apvalaus skaiciaus kondicija... juk taip atsiskaitineti patogiau negu rinkti eurocentus...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių