Quantcast

Kaip atrodys sutvarkytas Aukštųjų Šančių ąžuolynas?

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje pristatytas Aukštųjų Šančių ąžuolyno sutvarkymo projektas. Apie 40 hektarų plotą užimančioje žaliojoje erdvėje ketinama sutvarkyti piliakalnio prieigas, įrengti bei apšviesti takus, pastatyti sporto ir žaidimo aikštelės.

Pasak projektuotojų, visi veiksmai ąžuolyne bus maksimaliai orientuotas į natūralios gamtos išsaugojimą.

„Tvarkant ąžuolyną intervencija į natūralią gamtą bus minimali. Projektuodami didžiausią dėmesį skyrėme pėsčiųjų takams, apžvalgų aikštelių įrengimui, piliakalnio prieigų sutvarkymui. Pietinę ąžuolyno dalį skyrėme aktyviam laisvalaikiui, čia atsiras sporto, vaikų žaidimo, šunų vedžiojimo aikštelės“, – kalbėjo projekto autorius, architektas Andrius Dirsė.

Pasak architekto, mažoji architektūra – suoliukai, šiukšliadėžės, pavėsinės ir šviestuvai – deramai įsilies į gamtinį foną. Šalia Aukštųjų Šančių piliakalnio bus įrengtas amfiteatras, prie kurio numatyta apskritimo formos aikštelė skirta įvairiems renginiams. Į piliakalnį ves mediniai laipteliai. Pristatyme dalyvavę kauniečiai siūlė sukurti dviračių nuvedimo taką nuo ąžuolyno į Švenčionių gatvę, teiravosi dėl lietaus vandens nuvedimo nuo šlaitų.

Pasiūlymus ir pastabas dėl Šančių ąžuolyno sutvarkymo gyventojai ateinančias dvi savaites gali siųsti elektroniniu paštu: info@sipaslaugos.lt bei linas@sipaslaugos.lt.

Darbus Aukštuosiuose Šančiuose, šalia Verkių, Ašmenos ir Piliečių gatvių esančiame ąžuolyne planuojama pradėti kitų metų pavasarį, o užbaigti – kitų metų pabaigoje arba 2019 metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad ir kaip atrodys

kad ir kaip atrodys portretas
beretnykam ir kusinskui niekad netiks...

NETIKIU!

NETIKIU! portretas
NETIKIU! Patvarkys, kaip sutvarkė užaugusius medžius mieste, kaip sudarkė Laisvės alėją. Jau susikompromitavo ga-lu-ti-nai!

Aha

Aha portretas
Vilniuj Gedimino kalną jau sutvarkė! Šimtus metų kalnas stovėjo, šimtus metų ant jo medžiai augo, o čia - Šnai! - medžius nušienavo, kad vaizdo neužstotų, pirmiau dar liftą į kalną padarę ir kažkieno susapnuotus "valdovų rūmus" papėdėj šiktelėję, ir čiuožia Lietuvos simbolis... Laikinoji sostinė, panašu, irgi panašiai nučiuoš, labai jau tvarkytojai tvarkingi...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių