Quantcast

Kačerginei, Kulautuvai ir Zapyškiui suteiktas kurorto statusas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė suteikti kurortinės teritorijos statusą Kauno rajone esantiems Kačerginės ir Kulautuvos miesteliams bei daliai Zapyškio miestelio.

Į Vyriausybę dėl to kreipėsi Kauno rajono savivaldybė. Anot jos, kurortinės teritorijos statuso suteikimas Kulautuvai, Kačerginei kartu su Zapyškio dalimi suformuotų unikalią ir išbaigtą kurortinę teritoriją, apimančią abiejose Nemuno pusėse esančias gyvenvietes su rekreaciniais miškais.

Savivaldybė tikisi, kad suteikus šiai teritorijai kurortinės statusą, pagerėtų jos įvaizdis, atsirastų prielaidos pramogų sektoriaus įvairovės didinimui, tikimasi sulaukti gausesnio turistų srauto, manoma, kad čia plėstųsi apgyvendinimo paslaugas teikiantys ir kiti verslai.

Kauno rajono valdžia planuoja pakaunėje formuoti turizmo žiedą, įrengti lyno keltuvą ties gotikine Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia – jis per Nemuną keltų nuo Zapyškio į Kulautuvą. Tikimasi, kad tai taptų ne tik didelės traukos objektu, bet ir apjungtų dviračių turizmo trasas bei sudarytų sąlygas judėti abiem Nemuno krantais. Ruošiamasi tvarkyti ir pačią Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią bei jos aplinką.

Be kita ko, Kulautuvos paplūdimyje ateityje planuojama įrengti vandenlenčių ir vandens slidžių parką, organizuoti sportinius renginius.

Ūkio ministerija nurodo, kad pagrindiniai Kačerginės ir Kulautuvos miesteliuose ir Zapyškio miestelio teritorijos dalyje esantys gamtiniai ištekliai, turintys didžiausią reikšmę jų kraštovaizdžio estetiniam, rekreaciniam bei turistiniam patrauklumui, yra supantys Kulautuvos ir Kačerginės miškai, Nemunas ir jo slėnio zona.

„Reljefo įvairovė aplink Kulautuvą, Kačerginę esančiuose Panemunės miesteliuose ir gyvenvietėse (Raudondvaryje, Vilkijoje, Veliuonoje, kitoje Nemuno pusėje – Zapyškyje), kultūros ir architektūros paveldo objektai teritorijoje ir palyginti netoli esantys nuostabaus grožio miesteliai Veliuona ir Seredžius sudaro itin palankias galimybes plėtoti įvairių rūšių turizmą“, – aiškina ministerija.

Šiuo metu Lietuvoje yra keturi kurortai: Birštonas, Druskininkais, Neringa, Palanga, ir keturios kurortinės teritorijos: Anykščiai, Trakai, Zarasai, Ignalinos miesto Strigailiškio ir Palūšės kaimų dalių teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raudondvaris

Raudondvaris portretas
niekad netaps kurortu, kol jis bus Mac-Uno sostine... :-DDD

Anonimas

Anonimas portretas
Labai sveikintina, kad Kulautuva ,Kačerginė, Zapyškis taps Lietuvos kurortais, o ypač smagu, kad bus galimybė persikelt Nemunu iš Kačerginės į Kulautuvą ir atgal. Dar reikėtų išspręst, ypač vasarą pietavimo problemą, nes pereitą vasarą birželio mėn Kulautuvoj neradom kur pavalgyt--svetainė buvo uždaryta

Jonas

Jonas portretas
Kad ten pas jus Kaune viską merai daro. Kaip dievai... :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių