Quantcast

Jadagonių kaime startavo „Sveikatingumo stovykla 2018“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Jadagonių kaime, netoli Zapyškio, prasidėjo Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro organizuojama „Sveikatingumo stovykla 2018“, kuri vyks rugpjūčio 10-12 d.

Sveikai stovyklauti susirinko daugiau nei 120 žmonių. Pasak organizatorių, norinčių buvo dar daugiau, tačiau dalyvių skaičius ribotas. Į stovyklą galėjo registruotis asmenys sulaukę 18 m. Vyriausias šių metų dalyvis – 78-erių senjoras.

Kauno r. visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys prisiminė, kad praėjusiais metais, kada stovykla vyko pirmą kartą, vyriausia dalyvė buvo 80-etė senolė. „Ne metai nusako žmogaus amžių, o tai kaip jis jaučiasi. Kartais vyresnio amžiaus žmonės yra kur kas energingesni negu jaunimas,“ – pasakojo L.Dilys ir pridūrė, kad ši stovykla skirta gerinti dalyvių sveikatą, ugdyti sveikos gyvensenos įpročius.

Į nemokamą stovyklą dalyviai iš Kauno rajono susirinko saulėtą penktadienio popietę. Lydimi gerų nuotaikų laukė sveikatingumo stovyklos atidarymo ir pirmųjų užsiėmimų.

Pasak L.Dilio, ši stovykla vyksta jau antrus metus, norinčių joje dalyvauti daug, todėl nuspręsta tokius renginius organizuoti ir ateityje: „Visuomenės sveikatos biuras ir Kauno rajono savivaldybė pastebėjo didelį gyventojų susidomėjimą šia stovykla, todėl nuspręsta, kad panašūs renginiai tikrai vyks ir kitais metais ir jau ne po vieną, o po du kartus per vasaros sezoną.“

Stovyklos globėja Kauno rajono savivaldybė rūpinasi Pakaunės gyventojų užimtumu. Mero pavaduotojas Paulius Visockas taip pat atvyko pasveikinti į stovyklą susirinkusių entuziastų ir prisijungė prie minios sveikuolių bendrame šokyje, kuriuo ir prasidėjo stovykla. Vicemeras palinkėjo visiems geros sveikatos ir sėkmingos veiklos stovykloje.

Trijų dienų programoje numatyta daug įvairių veiklų: linijiniai šokiai su Joana Bartaškiene, užsiėmimai su „Flexi-Bar“ lazdomis ir elastinėmis gumomis, pilates treniruotės, o sveikesnius rytus organizatoriai kvies pradėti rytinėmis mankštomis.

Sveikuolių lauks ne tik fizinio aktyvumo užsiėmimai – bus nepamirštas ir švietimas. Paskaitas apie sveikatos išsaugojimą ir stiprinimą ves Vytauto Didžiojo universiteto dėstytoja, biomedicinos mokslų daktarė Asta Mockienė. Vakarais dalyviai šoks gongo ritmu ir žiūrės filmus po atviru dangumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių