Quantcast

Įteikti diplomai LSMU veterinarijos gydytojams

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijoje (VA) penktadienį skambėjo iškilmingi sveikinimai ir nuotaikingos dainos. Universitete diplomus atsiėmė 81 veterinarinės medicinos magistras, veterinarijos gydytojas.

Anot LSMU Veterinarijos fakulteto dekanės prof. Vitos Riškevičienės, ši veterinarinės medicinos magistrų laida išsiskiria savo ryžtu ir puikiais moksliniais pasiekimais.

„Vieninteliai Lietuvoje rengiame veterinarijos gydytojus. Dirbame senas ir gilias tradicijas turinčiame universitete. Absolventai studijų metu įgyja ne tik žinias ir gebėjimus, reikalingus dirbti veterinarijos gydytoju, bet ir kitas svarbias kompetencijas, suteikiančias galimybę įsijungti į darbo rinką. Mūsų visuomenėje veterinarijos gydytojui tenka  didelė atsakomybė, nes veterinarijos gydytojas rūpinasi ne tik gyvūnų sveikata ir gerove, bet taip pat kontroliuoja į rinką patenkančių maisto produktų saugą ir tinkamumą vartoti. Kitaip tariant, užtikrina darnią sąveiką tarp žmogaus, gyvūno ir aplinkos“, – pastebėjo dekanė.

Absolventus, jų artimuosius ir svečius sveikino ir  LSMU Rektorus habil. dr. prof. Remigijus Žaliūnas, VA kancleris habil. dr. prof.  Henrikas Žilinskas bei Medicinos akademijos kancleris habil. dr. prof. V. Grabauskas. Renginyje taip pat dalyvavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius ir kiti garbūs svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Masyvūs atviri internetiniai kursai (angliškai: MOOCs) pradeda kurti informaciją darbdaviams apie tai, ką studentai išmoksta. Tai nebūtinai gali būti diplomas. Yra ir naujoviškas galingesnis būdas. Tokios internetiniai studijavimo organizacijos gali kaupti visą informaciją apie tai, ką studentai išmoksta, bei padaryti ją prieinamą internete ir atvirą kompiuterinei paieškai, bandant rasti tarp tokių buvusių studentų darbuotojus, kurie turi darbdaviams reikalingas žinias ir įgūdžius. Kai ši sertifikavimo sistema dirbs ir bus vis dar pakankamai pigi, tada sustabarėję Lietuvos universitetai bus priversti mažinti studijų kainas, o gal net bankrutuoti. Seniai laikas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių