Quantcast

Ispanijos verslininkas žuvininkystės specialistų ieško Kaune

Ispanai įsitikinę, jog Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos žuvininkystės specialistai galėtų talkinti ne viename Ispanijos žuvininkystės ūkyje. Būtent dėl žuvininkystės specialistų paieškų vasario pradžioje į LSMU Veterinarijos akademiją prof. A. Sederevičiaus, prorektoriaus veterinarinei medicinai ir gyvulininkystei, kvietimu iš Ispanijos atvyko verslininkas eršketų augintojas Vladimiras Kantorovičius.

Prorektorius įsitikinęs, jog bendradarbiavimas su ispanais praplėstų LSMU rengiamų žuvininkystės specialistų akiratį bei atvertų puikias galimybes tobulėti, taip pat sustiprintų tarptautinį bendradarbiavimą.

Susitikti su V. Kantorovičiumi panoro LSMU padalinių vadovai, Tarptautinių ryšių ir studijų centro Užsieniečių studijų skyriaus tarptautinių programų koordinatorė G. Diliūnienė, šiuo projektu susidomėję studentai. Buvo tariamasi dėl studentų praktikų atlikimo galimybių Ispanijoje žuvininkystės ūkiuose, mokslinių tyrimų vykdymo galimybių ir stažuočių.

Netradiciniu eršketų auginimu susidomėjęs V. Kantorovičius ieškojo šešių darbuotojų, kurie pradėtų eršketų auginimą bei veisimą jam priklausančiame žuvininkystės ūkyje Ispanijoje.

Po mėnesio į Ispaniją išvyks pirmieji specialistai iš LSMU, kurie, pasisėmę praktikos, žinių parveš į Lietuvą bei galės konsultuoti kitus eršketų auginimo ir veisimo klausimais. Ilgainiui Ispanijoje papildomas praktikas galės atlikti ir daugiau universiteto studentų, o absolventams svečias pažadėjo įkurti net kelias darbo vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AURE TO YTR

AURE TO YTR portretas
Prie ko cia ta jurine zvejyba? Yra kalbama apie zuvininkystes versla o ne jura.

ytr

ytr portretas
Taip taip,Kaunas jūra mato per paveiksliuką, o vaidina išmanančius apie jūrinė žvejyba, matyt kvepia pinigais,bus ka vogti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių