Quantcast

Įregistruotas jau 1100-asis šiemet Kauno rajone gimęs kūdikis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 1100-asis šiais metais gimęs kūdikis – Karolis Mykolas Striūna.

Lapkričio 4-ąją pasaulį išvydęs mažylis gimė Alinos ir Andriaus Striūnų šeimoje, gyvenančioje Garliavoje. Buvusi kaunietė ir iš Druskininkų kilęs vyras susipažino Vilniuje studijuodami, o į Kauno rajoną gyventi atsikėlė prieš dešimtmetį.

„Prieš keletą metų buvome išvykę uždarbiauti į Angliją, tačiau niekur nėra geriau nei Lietuvoje, tad grįžome“, – atviravo naujai iškeptas tėtis ir prisipažino nustebęs, kai sužinojo, kad sūnus tapo jubiliejiniu Kauno rajono gyventoju.

Karolis Mykolas – pirmasis vaikas šeimoje. Mažylis su mama iš ligoninės grįžo prieš keturias dienas. „Namuose visi labai džiaugiasi nauju gyventoju“, – pasakojo Andrius ir pridūrė, kad šiuo metu jauna šeima gyvena su žmonos tėvais, todėl senelių pagalba pirmomis dienomis nepamainoma. Garliavietis prisipažino, kad gimus kūdikiui atsirado daug naujų dalykų, vienas jų – pirmosios kūdikio maudynės, kurios laukė trečiadienį: „Manau, kraitelyje esančias dovanas panaudosime jau šį vakarą.“

Naujagimio tėvelį, atvykusį užregistruoti sūnaus, su šeimos pagausėjimu pasveikino savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir tradiciškai įteikė Kūdikio kraitelį bei knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. Meras pasidžiaugė, kad jaunos, gražios šeimos gyvena Kauno rajone ir palinkėjo mamytei ir sūneliui sveikatos, o mažajam užaugti doru savo kraštą mylinčiu piliečiu.

2017 metais buvo užregistruota 813 kūdikių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taškutis

Taškutis portretas
Tai Makūno nuopelnas?

as

as portretas
Tai jei vaiku teises atima 2000 vaiku per metus.....Taikas lieka lietuvai......

Nerijus

Nerijus portretas
Saunu, kad augame. Kad gimstamumo rodikliai didyn.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių