Quantcast

Saugių vienkiemių projektas pasiekė atokiausią seniūniją

  • Teksto dydis:

Kauno rajone dar 2015 m. pradėtas projektas "Saugus vienkiemis" pasiekė ir atokiausią Čekiškės seniūniją – liepos 10 d. saugus vienkiemis įkurtas Gegužėnų kaime.

Susitarimas pasirašytas tarp dviejų vienkiemių, kuriuos skiria kelias, vedantis Karalgirio miškų link. Šio projekto nariais tapo jauna naujakurių šeima ir senyvo amžiaus gyventoja, kuri guodėsi, kad į jos namus neretai atklysdavo įtartini asmenys, siūlydami įvairias prekes. Moteris dėl to net nukentėjo.

Šių metų pavasarį saugūs vienkiemiai įkurti Kuro (Zapyškio sen.) ir Tolivardžių (Batniavos sen.) kaimuose.

Saugus vienkiemis kuriamas tarp vienas nuo kito tam tikru atstumu nutolusių namų, siekiant, kad vienkiemių gyventojai jaustųsi saugesni, o ištikus nelaimei galėtų greičiau prisišaukti pagalbos. Įsteigus saugų vienkiemį, gyventojams išduodamos signalinės lentos ir radijo ryšio stotelės. Atstumas tarp sodybų gali būti daugiau nei keli kilometrai.

Radijo ryšiu gyventojai gali bendrauti tarpusavyje. Policija visuomet pasiruošusi atskubėti į pagalbą, tačiau kaimynas – dar arčiau. Pareigūnai pastebėjo, kad pablogėjus sveikatai ar iškilus nusikaltimo grėsmei vyresnio amžiaus vieniši asmenys dažnai nežino kur kreiptis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas teigė, kad "Saugaus vienkiemio" programa yra viena iš prevencinių priemonių kuriant saugią aplinką nutolusiose vietovėse.

Kauno rajono savivaldybė vienišiems asmenims pernai išdalijo daugiau kaip 100 pagalbos pultelių, kurie taip pat gelbsti šaukiantis pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių