Quantcast

Į verslo pasaulį žengia ir moksleiviai

  • Teksto dydis:

Gamtą tausojančių pakuočių gamyba, uždaras riedutininkų parkas, restoranas-šiltnamis – šios ir kitos verslo idėjos kirba Kauno rajono moksleivių galvose.

Jaunimo konkursą „Idėjų generatorius 2016“ surengė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) kartu su partneriais – Aleksandro Stulginskio universiteto Verslumo ugdymo centru bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

Kauno rajono TVIC direktorė Aistė Plūkaitė sakė, kad šiuo renginiu siekiama paskatinti studentus ir moksleivius kūrybinei veiklai, ugdyti jaunimo verslumą, inovatyvių įmonių kūrimąsi. Idėjų konkursui liko neabejingi ne tik Kauno rajono meras Valerijus Makūnas bei ASU rektorius Antanas Maziliauskas, bet ir verslininkai: vieni sutiko dalyvauti komisijų darbe, o „Baltijos polistireno“ įmonės generalinis direktorius Kęstutis Dagilis įsteigė premijas geriausių idėjų autoriams.

„Kauno rajonas yra viena sparčiausiai besivystančių savivaldybių Lietuvoje, čia veikia bemaž 3,5 tūkst. verslo subjektų. Smagu matyti, kaip verslo idėjomis užsidega ir vaikai“, - džiaugėsi meras V. Makūnas. Renginio dalyviai kalbėjo, kad sukurti sėkmingą verslą ir išsilaikyti rinkoje, neturint patirties ir žinių bagažo, nelengva. Tačiau bet kurioje veikloje reikia nuo kažko pradėti. Svarbiausia – tikėti savo jėgomis ir žengti pirmą žingsnį.

Jonučių gimnazijos moksleivių Deimantės ir Karolinos uždaro riedutininkų parko idėją komisija įvertino kaip brandžiausią ir realiausią. Merginos laimėjo pirmą vietą ir 150 eurų čekį. Raudondvario gimnazijos komanda – Daiva, Matas, Rokas, Tauras ir Domantas - pristatė ledainės, kurioje būtų prekiaujama azotu šaldytais ledais, verslo planą. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos merginų svajonė – šviežio ir ekologiško maisto restoranas, kuris gyvuotų su šalia veikiančiais šiltnamiais.

Kitos komandos taip pat buvo neabejingos sveikai gyvensenai ir ekologijai. Garliaviškių komanda planuoja gaminti gamtą tausojančias pakuotes, Neveronių gimnazija – oro gaiviklius, kurie naikintų blogą šiukšlių kvapą.

Moksleivių idėjų vertinimo komisijai vadovausi Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanė, profesorė Asta Raupelienė pastebėjo, kad mokinių ir studentų verslo idėjos neretai nenusileidžia patyrusių verslininkų sumanymams. Deja, jaunimas ne visada savo idėjas geba įgyvendinti praktikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių