Quantcast

Į vaikiškų drabužių parduotuvę Lietuvoje – su princo Louiso krikštynų nuotraukomis

  • Teksto dydis:

Artėjant rudeniui ir naujiesiems mokslo metams į vaikiškų drabužių parduotuves vis dažniau užsuka šeimos su vaikais. Keičiami ne tik sezoniniai drabužiai, tačiau jau dairomasi ir mokyklinių uniformų.

Kokios vaikiškų drabužių kainos, kokios – mados ir už kiek galima aprengti mažiausius savo šeimos narius?

Kiek kainuoja vaikų drabužiai?

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ vaikiškais drabužiais prekiaujanti Gitana Ziutelienė sako, kad didžiausias bumas – dar prieš akis. Jei lyginti su ankstesniais metais, šeimos drabužių pirkimą nukelia pačiai vasaros pabaigai ar net – rugsėjo pradžiai.

„Dabar žmonės dar atostogauja, tačiau žinoma, jau pirkimas prasidėjęs. Šiuo laiku perkami dar ir vasaros, bet ir rudens drabužiai“, – kalbėjo prekybininkė.

Pasak G.Ziutelienės, prekybos miestelyje „Urmas“ įsigyti vaikui rudens drabužių komplektą galima ir už mažiau nei 100 eurų, tačiau, jei leidžia finansai, toks drabužių komplektas gali kainuoti ir apie 200 eurų.

Prekybininkė pastebi, kad vis daugiau tėvų vertina ne žemą kainą, tačiau kokybę ir už ją pasiryžę sumokėti daugiau.

„Jei drabužis kokybiškas – vaikui išaugus mamos dar jį ir parduoda. Pirkėjai – labai įvairūs, vieni prie 15 eurų vertės drabužio stovi svarsto ilgai, kiti – perka už kelis šimtus eurų“, – kalbėjo moteris, pastebėdama, kad pastaraisiais metais perkamoji galia – išaugusi.

Madas diktuoja ir filmai, ir žurnalai

Gitana sako, kad aplinkui – daug gerų žmonių, todėl drabužių pirkti ateina ne tik tėvai. Jei šeimos sunki finansinė situacija – jų nuperka ir artimieji ar net kaimynai.

„Yra toks vienas jaunas vaikinas, jam – apie 20 metų. Jis kasmet nuperka po kelias striukes ir taip paremia nepasiturinčias šeimas“, – pasakojo prekybininkė.

Vaikiškų drabužių madas diktuoja ne tik didieji gamintojai ar žinomi prekės ženklai, tačiau ir įvairūs vaikiški ir paaugliški žurnalai, TV serialai.

„Po karališkųjų krikštynų į parduotuvę atėjo tėvai, kurie atsinešė žurnalą su princo krikštynų nuotraukomis. Jie prašė tokių pat šortų, marškinėlių“, – pasakojo verslininkė.

Tiesa, vis dažniau rengimosi stilių diktuoja ne tėvai, o vaikai: jie pasako, kas jiems gražu ir ko norėtų.

„Patikėkit – kokių čia tik dramų nebūna. Išties yra labai didelė pasiūla, todėl rinktis yra iš ko. Būna, kad tėvai vaikui net „Lego“ konstruktorių perka, kad šis sutiktų pasimatuoti striukę“, – šyptelėjo pašnekovė.

G.Ziutelienė paneigia mitą, kad pigiausi yra Lenkijos ar Turkijos gamintojų drabužiai: „Tikrai yra nebrangių Lietuvos gamintojų drabužių“.

Vyresnieji pirkti uniformų neskuba

Tai, kad į perkant drabužius į gamintojo šalį kreipiamas dėmesys, patvirtino ir mokyklinėmis uniformomis Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ prekiaujanti Vilma Dručiūnienė.

„Apskritai – žmonės vertina ne tik kainą, tačiau svarbiausia ir kokybę. Turime Lietuvos, Turkijos, Lenkijos gamintojų mokyklinių uniformų, populiariausios – lietuviškos, nors tikrai yra pirkėjų, pageidaujančių, pavyzdžiui, turkiškų“, – sakė prekybininkė.

V.Dručiūnienė sako turinti daugelio ugdymo įstaigų uniformas, mat pagal konkrečią mokyklą jos yra skirtingos.

Mokyklinės uniformos marškiniai kainuoja maždaug nuo 7 iki 12 eurų, švarkas – apie 26 eurus, kelnės – apie 15 eurų, sarafanas mergaitei – apie 18 eurų. 

„Mokyklinę uniformą vaikui galima nupirkti už 50 eurų, nes kainų pasirinkimas – nemažas“, – kalbėjo prekybos miestelyje dirbanti V.Dručiūnienė.

Tačiau jei švarko kaina – žema, labai gali būti, jog po pirmųjų kelių skalbimų jį teks keisti kitu.

Pasak V.Dručiūnienės, uniformas iš anksto perka žemesniųjų klasių mokiniai, o vyriausieji ieškoti jų suskumba jau prasidėjus mokslo metams: „Dažnai jie būna išvykę į užsienį dirbti, ir grįžta tik prieš pat naujuosius mokslo metus“.

Patvirtinus tvarką, kad mokiniai turi dėvėti uniformas, buvo nemažai pasipiktinusių. Dabar tėvai prie to jau įprato ir atrodo natūralu, jog vaikams reikia pirkti uniformas.

„Tiesą sakant, aš taip pat esu už uniformas, pati auginu dvi dukras. Kai vaikai su uniformomis – jie neišsiskiria, visi – lygūs“, – kalbėjo verslininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Man keista , Lietuvoje nori kad mamos gimdytu kuo daugiau vaikų , tačiau visos priemonės vaikui auginti yra beprotiškai brangios.Vaikas neužauga be jam reikalingų augti, rūbų ir kitų daiktų.Pagalvokite, kas vyksta Lietuvoje ,šiuo klausimų.Trūksta žodžių , patarimas,neklausykite tų patarėjų,gyvenimas duotas kiekvienam vieną kartą, todėl jį reikia gyventi ir pragyventi dėl save ir palikti tik vietoje save o ne tiek ką suplanavo nevykėliai.Nepaleiskite vaikų skurdui, vergovei,nes jie kentės už jūsų klaidas.Kes patyčias, pažeminimą ko pasekoje taps psichiškai traumuotais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių