Quantcast

Į spaudos kioską – ne tik laikraščio

Jau senokai baigėsi laikai, kai žmonės dėl laikraščių ar įdomesnių žurnalų šaldavo eilėse lauke prie spaudos kioskų. Ir patys kioskai gerokai kitokie, o juose gausu ne tik periodinės spaudos.

Naujas kioskų veidas

"Gal norėsite išgerti kavos?" – maloniai pasiteiravo pardavėja "Kauno spaudos" kioske-paviljone K.Baršausko gatvėje stabtelėjus nusipirkti įprastai skaitomo žurnalo.

Toks pasiūlymas galėjo pasirodyti keistas tik iš pirmo žvilgsnio – juk čia ne kavinė, tačiau akivaizdu, kad spaudos kioskas, prie kokio žmonės buvo įpratę daugybę metų, jau senokai išaugo savo senuosius marškinėlius.

"Naujuosiuose paviljonuose, kurių dabar Kaune yra penkiolika, o dar keturi netrukus atkeliaus iš gamyklos, galime pasiūlyti gerokai daugiau prekių ir paslaugų. Žmogus, užėjęs nusipirkti laikraščio ar žurnalo, pats gali pasidaryti kavos ar arbatos, čia pat įsigyti kokį nors skanėstą ar kitą reikalingą smulkmeną", – pranašumus vardijo bendrovės "Kauno spauda" generalinė direktorė Elena Bakanauskienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad nauji ir modernūs kioskai-paviljonai pastatyti tose miesto vietose, kur didžiausi žmonių srautai. "Spaudos kioskai privalo būti ten, kur žmonėms patogu, ypač prie viešojo transporto stotelių ar gydymo įtaigose. Klasikinių kioskų ir paviljonų darbo laikas labai lankstus – nuo 6 iki 22 val. Judriausiose vietose kioskai atviri kauniečių paslaugoms ir savaitgaliais", – dėstė E.Bakanauskienė.

Patogu transporto keleiviams

Paprastai kiekvieno mėnesio pradžioje "Kauno spaudos" kioskus ir paviljonus užplūsta viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai, nes reikia papildyti terminuotus bilietus.

Būtent čia autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi keleiviams siūlomos net 29 transporto bilietų rūšys: vienkartiniai, įvairūs terminuoti, lengvatiniai studentams, senjorams, neįgaliesiems.

Anot E.Bakanauskienės, "Kauno spauda" vien pernai investavo apie 145 tūkst. eurų į naujausią kompiuterinę ir programinę įrangą, kad transporto bilietų papildymo paslaugą galėtų teikti greitai ir kokybiškai.

"Negalime gyventi lyg akmens amžiuje. Deja, kartais nepavyksta išvengti nesklandumų pildant elektroninius bilietus dėl bendrovės "Kauno autobusai" klaidų", – apgailestavo "Kauno spaudos" vadovė.

Galima užsiprenumeruoti

"Mūsų spaudos kioskuose pigiausiai Kaune galima sumokėti už visas teikiamas komunalines paslaugas: elektrą, dujas, vandenį ir nuotekas, atliekų išvežimą, telekomunikacijų paslaugas, daugiabučių namų administravimo ar bendrijos mokesčius", – vardijo E.Bakanauskienė.

Iš tiesų paslaugų puokštė nedidukuose kioskuose ir paviljonuose spalvinga. Čia galima įsigyti loterijos bilietų, saldumynų ir gaiviųjų gėrimų, kanceliarijos prekių, atvirukų bei suvenyrų su Kauno ir Lietuvos simboliais. "Esame išties išskirtiniai tuo, kad mūsų kioskuose ir paviljonuose galima rasti visus Lietuvoje leidžiamus periodinius leidinius. Pas mus galima užsiprenumeruoti ir "Kauno dieną", – pabrėžė kioskų tinklo vadovė.

Kioskuose-paviljonuose už prekes ir paslaugas galima atsiskaityti ne tik grynaisiais, bet ir bankų kortelėmis. Pasak E.Bakanauskienės, klientų patogumui artimiausiu metu numatyta dar didesnė kortelių skaitytuvų plėtra.

Artėjant šaltajam metų laikui kioskai-paviljonai ypač patrauklūs ir dėl to, kad į juos galima užeiti. "Paviljonuose vasarą veikia kondicionieriai ir vėsina orą, o šaltuoju metų laiku čia šildoma. Kauniečiai gali apžiūrėti ir pavartyti mūsų parduodamus spaudos leidinius, pasidomėti ir įvertinti, o tada jau įsigyti. Kai nešalta, nepučia vėjas, nelyja ir nesninga, tai labai patogu.

"Laukiame naujos kioskų išdėstymo koncepcijos ir tikimės, kad smulkiesiems verslininkams tai netaps kliūtimi ar sunkumu" – pridūrė "Kauno spaudos" generalinė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai baisu

Labai baisu portretas
Straipsnyje teigiama :"Kauniečiai gali apžiūrėti ir pavartyti mūsų parduodamus spaudos leidinius, pasidomėti ir įvertinti, o tada jau įsigyti". Visiškas melas - paparašius žmogui pažiūrėti ar yra reikiamas straipsnis leidinyje, jokiu būdu negalima to daryti. Jis turi nupirkti leidinį.Jei pastebėtų pati "valdovė"( o buvo toks atvejis)- tave grąsina atleisti ir nubausti. O jau apie kompiuterizaciją ką jau ir bekalbėti.Tiek investuota, o kioskininkės turi daryti ataskaitų "paklodes", kokias darydavo, kai dar skaičiuodavo skaitliukais. Kompiuteriai panašu tik dėl grožio, ar įvaizdžio.

Darbuotojas

Darbuotojas portretas
Investavo tris kartus mazesne suma (iranga pigiausia) ir tai turbut puse pinigu ne savo. Seimos, gimines firma, viska sau, o darbuotojai vergai dirba uz minimuma. Darbo metodai uzstrige kazkur ties 1990 metais.

Asss

Asss portretas
Gal generaline gales moket normalia alga darbuotojui, kuris stengiasi del ymones...bet kai gauna 270 y rankas....slykstuuu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių