Quantcast

Į Neveronis ateina permainos

  • Teksto dydis:

Jau šią vasarą augančioje Neveronių gyvenvietėje prasidės nemažai darbų, tarp kurių svarbiausi – gimnazijos stadiono ir Krašto gatvės rekonstrukcija.

Apie tai antradienį su seniūnijos ir vietos bendruomenės atstovais diskutavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius.

Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė atkreipė dėmesį, kad pelkėtoje vietovėje įsikūrusi Neveronių gyvenvietė pasižymi greitesne kelių dangos erozija, prie kurios prisideda ir sunkiasvoris transportas.

„Gyvenvietėje vyksta daug statybų, todėl asfalto danga dažnai apdrabstoma molžemiu, laužomi kelkraščiai“, - guodėsi seniūnė.

Kai kur nėra vandens pralaidų, todėl asfaltas greitai sueižėja. Viena tokių vietų – šalia tvenkinio esanti Krašto kelio ir Klevų gatvės sankryža. Seniūnija priėmė skubų sprendimą: ištrupėjusius asfalto gabalus pašalino, o atsiradusią duobę užlygino. Tačiau tai – tik laikinas sprendimas.

Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė sakė, kad šioje vietoje numatyta įrengti vandens pralaidą. Jau parengtas Krašto gatvės rekonstrukcijos techninis projektas, reikia tik atlikti viešuosius pirkimus. Darbai galėtų prasidėti vasaros pradžioje.

Krašto gatvė yra svarbi Neveronių transporto arterija, todėl gyventojams reikėtų apsišarvuoti kantrybe.

Šiemet planuojama atnaujinti ir Keramikų gatvės dangą, suremontuoti šaligatvį. Kertupio gatvėje irgi turėtų atsirasti šaligatvis. Kelininkai taip pat darbuosis Šiltnamių gatvėje.

Be dėmesio neliks ir Neveronių gimnazija. Kauno rajono savivaldybė skyrė dalį lėšų stadionui rekonstruoti. Pirmajame etape stadione bus paklotas drenažas, atlikti kiti žemės darbai, patiesta dirbtinės žolės danga. Vėliau bus nutiesti bėgimo takai, įrengtos tribūnos.

V. Makūnas tvirtino, kad ateityje bus pasirūpinta ir gimnazijos pastatu, kurį reikėtų apšiltinti ir labiau pritaikyti ugdymo reikmėms. „Mus džiugina geri gimnazijos auklėtinių rezultatai. Gyvenvietė auga, todėl į šią sritį būtina investuoti“, - pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Jeigu tik pasirodo spaudoje ar interneto portaluose straipsnis apie Kauno rajono savivaldybėje būsimus remontus ir kitus darbus visur mero Valerijono Makūno nuotrauka, kitaip nebūna.

alvydas

alvydas portretas
prie vaiku darzselio reikiavalties

žinau

žinau portretas
Daug metų nieko nedarė ,viešieji pirkimai,konkursas užtruks apie 3 metus...taip kad kaimui nėra jokių šansų .Seniųnė visai nedirba.Ji turi rašyti raštus,eiti į savivaldybę,reikalauti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių