Quantcast

Į miestą grįžtančius studentus pasitinka didesnės kainos

Vasarai skaičiuojant paskutines dienas į Kauną pamažu grįžta studentai. Šiuo metu išaugus nuomojamų butų paklausai, pakilo ir nuomos kainos. Pigesni butai išgraibstomi akimirksniu.

Vasarai skaičiuojant paskutines dienas į Kauną pamažu grįžta studentai. Šiuo metu išaugus nuomojamų butų paklausai, pakilo ir nuomos kainos. Pigesni butai išgraibstomi akimirksniu.

Pasiūla – mažesnė

Nekilnojamojo turto agentūros „NT paslauga“ brokerės Lauros Kupstaitės teigimu, butų nuomos kainos šokteli prasidėjus rugpjūčiui ir laikosi iki rugsėjo vidurio.

,,Vieno kambario buto senesnės statybos name nuomos kainos Kaune šiuo metu svyruoja nuo 500 iki 650 litų. Centre, senamiestyje esančiuose naujos statybos namuose kainos kartais viršija 800-850 litų. Dviejų kambarių nuoma – vidutiniškai nuo 500 iki 900 litų. Jei butas siūlomas naujos statybos name šalia centro, gali tekti mokėti ir 1500 litų”, – dabartinę situaciją apžvelgė L. Kupstaitė.

Brokerė kaip populiariausius rajonus tarp studentų išskyrė centrą, senamiestį, Žaliakalnį ir Dainavą. Taip pat mėgstami Eiguliai ir Kalniečiai.

Pašnekovė tikino, jog šiuo metu butų nuomos pasiūlymų žymiai sumažėjo. ,,Pasiūlos sumažėjimas pastebimas nuo praėjusios savaitės. Jei atsiranda patraukus nuomojamas butas, jį labai greitai išsinuomoja, dažnai net tą pačią dieną“, – teigė ji.

Sostinėje moka daugiau

Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt atstovas Evaldas Narbuntovičius tvirtino, kad artėjantys mokslo metai butų nuomos rinkai Kaune daro nedidelę įtaką.

,,Pasiūla, žinoma, sumažėja, tačiau kainos šokteli nežymiai. Šiuo metu Kaune vidutinė buto nuomos kaina yra 750 litų. Kovo mėnesį kaina buvo šiek tkiek mažesnė – 680 litų”, – komentavo E. Narbuntovičius.

Eksperto duomenimis, lyginant vidutinę buto nuomos kainą Kaune ir sostinėje, matomas akivaizdus skirtumas – Vilniuje žymiai brangiau.

,,Vilniuje vidutinė buto nuomos kaina keliais šimtais litų didesnė – apie 1200 litų”, – sakė E. Narbuntovičius.

Išsinuomoti siūlomų butų kokybė dažnai būna gana prasta. ,,Butai neretai būna neremontuoti, senos statybos namuose. Tačiau daugelis studentų nėra labai reiklūs, nes jiems svarbiausia kaina“, – kalbėjo E. Narbuntovičius. 

Jo žiniomis, tarp studentų paklausiausi 2-3 kambarių butai, kuriuose gyvendami po kelis jie dalijasi mokesčius.

Svarbu ir kaina, ir vieta

Kad nuomos kaina bene svarbiausias kriterijus, sutinka ir studentai. Kaune mediciną studijuojanti Agnė Sidaraitė dviejų kambarių butą kartu su savo pussesere nuomojasi už 400 litų.

,,Mus paviliojo maža nuomos kaina, nedideli mokesčiai už šildymą, patogus susiekimas ir, žinoma, tai, kad kiekviena turime po atskirą kambarį”, – savo pasirinkimą komentavo studentė, įsikūrusi Eigulių mikrorajone.

Kita medicinos studentė Vaiva Degutytė pasirinko dviejų kambarių butą Kalniečiuose. Dviese gyvensiančios merginos už nuomą mokės 600 litų.

,,Butas nedidelis, bet gražiai suremontuotas. Kai ieškojome būsto, žiūrėjome, kad būtų strategiškai patogioje vietoje, tvarkingas ir už prieinamą kainą“, – pasakojo būsima medikė.

Mergina džiaugėsi, kad butą susirado anksčiau. ,,Neseniai žiūrėjau skelbimus ir panašių butų kainos siekė jau 800 litų”, – sakė ji.

Arnoldas Chmelevskis, Kaune studijuojantis biotechnologijas, teigė, kad jam svarbiausia –  buto kokybė ir rajonas, o tik tada kaina.

,,Pernai gyvenau Dainavos mikrorajone ir mokėdavau 650 litų, tačiau nusprendžiau persikraustyti, nes norėjau gyventi arčiau universiteto. Netenkino ir buto kainos bei kokybės santykis“, – persikraustymo motyvus aiškino studentas.

Šiems metams vaikinas kartu su draugu išsirinko naujai įrengtą, pačiame miesto centre esantį būstą. Už trijų kambarių buto nuomą studentai mokės 1000 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaudeamus

gaudeamus portretas
jaunimas aktyviai dalyvauja salies valdyme,kovoje su korupcija,kelia klausimus del darbo susiradimo ir t.t.,todel sumoketi uz buta 1000lt. jiems smulkmena.tuo labiau, kad ir tevus isnaudoja dailiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių