Quantcast

Į Kauno marias vėl išplaukė tūkstančiai lydekų

  • Teksto dydis:

Kauno mariose planuojama įveisti daugiau nei 100 tūkst. žuvų mailiaus. Aplinkos ministerijos vykdomo projekto tikslas – pritaikyti marias rekreacijai ir mėgėjiškai žvejybai.

Kauno mariose planuojama įveisti daugiau nei 100 tūkst. žuvų mailiaus. Aplinkos ministerijos vykdomo projekto tikslas – pritaikyti marias rekreacijai ir mėgėjiškai žvejybai.

Aplinkos ministerija ketina Kauno marias žuvinti tol, kol šiame vandens telkinyje bus pakankamas žuvų kiekis. Nuo balandžio pabaigos į Kauno marias buvo įleista 300 tūkst. lydekų lervučių ir daugiau nei 800 kg šiųmečių bei paaugintų sterkų. Tuo tarpu vakar į šį vandens telkinį įšplaukė 2,5 tūkst. šamų ir 5 tūkst. lydekų.

Iš žuvų ištekliams atkurti ir išsaugoti skirtų lėšų Kauno mariose numatyta iš viso įveisti 47 tūkst. sterkų, 25 tūkst. lydekų ir 31 tūkst. šamų jauniklių.

Šiemet žuvų įveisimui valstybiniuose vandens telkiniuose iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos skirta 2,5 mln. Lt. Kauno mariose iš viso bus įveista 30 proc. visai Lietuvai skirtų sterkų, 10 proc. lydekų ir 15 proc. visai šaliai skirtų šamų.

Aplinkos ministerija su savivaldybėmis ketvirtadienį pasirašė sutartį, kuria įsipareigojo įžuvinti Kauno marias, stebėti žuvų išteklius, įrengti žvejybai reikalingą infrastruktūrą ir taip Kauno mariose skatinti mėgėjiškosios žvejybos turizmą.

Kaip panešė Kauno miesto savivaldybė, Aplinkos ministerijos įsipareigoja įžuvinti Kauno marias ir nuolat vykdyti žuvų išteklių tyrimus. Kiti projektai partneriai veikdami kartu įsipareigoja sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą ir viešinimą.

Tai įtvirtinanti sutartis pasirašyta per pasitarimą, kuriame dalyvavo Aplinkos ministerijos, Kauno miesto bei Kauno ir Kaišiadorių rajonų savivaldybių atstovai, Kauno marių regioninio parko direktorė bei atsakingi urėdai.


Šiame straipsnyje: Kauno mariosžuvyslydekosšamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu va

nu va portretas
Salamakinas grazino versline zvejyba... ir kas is to tinklais islups visa sita grozi jau dabar lupa.... bjaurybes

g 2

g 2 portretas
o kas jiem reiskia paskialbt zuvu mara ir viskas.tai tada ir mum ribokam megejam bus maras kaip sernam .

cc c

cc c portretas
aha Salamakakinas is kailio neriasi avansa gaves,kad vel butu iteisinta versline zvejyba
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių