Quantcast

Į Kauną žengiantis „Šiaurės licėjus“: mokytojams dalinsime skandinavišką patirtį

  • Teksto dydis:

Jau trečius metus sėkmingai Vilniuje veikianti mokykla „Šiaurės licėjus“ atkeliauja ir į Kauną. Šiuo žingsniu tikimasi Kaune gyvenantiems tėvams sudaryti daugiau galimybių rinktis švietimo įstaigas ir ugdymo metodus. Jau nuo šių metų rudens Kaune duris atvers ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo klasės.

Mokyklą įsteigusios leidyklos „Šviesa“ vadovė Jurgita Nacevičienė teigia, jog kuriant šiuolaikinę mokyklą siekiama remtis geriausiomis Šiaurės šalių praktikomis ir metodikomis. Jas ypatingai svarbu tinkamai pritaikyti lietuviškoms ugdymo programoms.

„Šiaurės licėjuje“ Kaune vaikai šiemet bus mokomi nuo ikimokyklinių ugdymo grupių: trijų – penkių metų amžiaus; taip pat priešmokyklinukai ir pirmokai. Tai yra pati struktūruoto ir organizuoto mokymo pradžia ir idealus amžius ugdyti vaikų natūralų smalsumą ir norą mokytis. Taikydami visos dienos ugdymo programą, galime užtikrinti nuoseklų mokymąsi tiriant, padėti vaikams atrasti mokomuosiuose dalykuose ir kasdienėje aplinkoje slypinčias įdomybes bei ugdyti savarankiškumą“, – pasakoja J. Nacevičienė.

Pasak jos, įsteigus mokyklą Kaune, Skandinavijos tradicijomis paremtas ugdymas bus teikiamas ne tik būsimiems „Šiaurės licėjaus“ mokiniams. Patirtimi ir veiklos pavyzdžiais bus aktyviai dalinamasi su visais Kauno pedagogais. Tikimasi, jog šis žingsnis paskatins aktyviau taikyti sėkmingiausias idėjas ir kitose Kauno mokyklose.

„Šiaurės licėjaus“ plėtros vadovė Lina Kilčiauskaitė priduria, jog kartu su mokyklos plėtra bus siekiama sudaryti daugiau galimybių mokytis šiuolaikiškai.

L. Kilčiauskaitė

„Mokykloje didelį dėmesį skiriame vaikų gebėjimų bei kompetencijų ugdymui. Tokie metodai kaip Siekiamybių laboratorija, Skaitytojų klubas ar Saviugdos valanda nuo pat pirmų dienų mokykloje ugdo vaiko gebėjimą užsibrėžti tikslus ir mokytis pačiam. Taip pat kaip ir Vilniuje nuo pat priešmokyklinės klasės bus sustiprintai mokoma anglų kalbos. Mums labai svarbu patirtinis ir integruotas ugdymas bei individualus dėmesys kiekvienam vaikui. „Šiaurės licėjui“ tolygiai svarbu tiek vaikų asmenybės ugdymas, tiek akademiniai pasiekimai“, – sako L. Kilčiauskaitė.

Vieninga metodų sistema ir jų naudojimas nuo ankstyvo amžiaus užtikrina sklandesnę adaptaciją mokykloje, todėl „Šiaurės licėjuje“ veiks ir ikimokyklinio ugdymo grupės 3–5 metų vaikams. Šiose grupėse vaikai bus per žaidimą mokomi išsikelti asmeninius tikslus, prisijaukinti knygeles ir augti mažais atsakingais piliečiais.

„Šiaurės licėjus“ siūlo registruotis į šiuos renginius:

Atvirų durų diena: registracija internete. 

Nemokama konferencija tėvams: registracija internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Čia sako antras Lanzbergienės licėjus,tik kitas pavadinimas.

nuomonė

nuomonė portretas
Leidykla šviesa bonkrutuoja, tai įkurtas licėjus ją išlaikys.

Mokinė

Mokinė portretas
Nereikia, tos skandinaviškos mokyklos,jų palaido gyvenimo.Kurkime tautišką lietuvišką mokyklą. Čia kažkas tyčia musų vaikuose išugdys skandinaviškus durnius.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių