Quantcast

Gyvūnų globėjai prašo konfiskuoti N. Zobovo meškas

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija kreipėsi į Aplinkos ministeriją ragindama konfiskuoti meškas iš Nikolajui Zobovui priklausančio „Ąžuolyno meškučių cirko“.

„Atsižvelgiant į tai, kad N. Zobovas atsisakė geranoriškai perduoti gyvūnus, taip pat į gyvūnų laikymo sąlygas, kurios kelia realų pavojų gyvūnams likti suluošintiems ar žūti, reikalaujame valstybinių institucijų nedelsiant imtis įstatymo numatytų priemonių gyvūnus konfiskuoti“, – organizacijos pranešime cituojama jos vadovė Brigita Kymantaitė.

Anot jos, kad pernai metų pabaigoje buvo susitarta su N. Zobovu, kad dvi jam priklausančios meškos iškeliaus į Europoje esantį meškų rezervatą.

Reikalaujame valstybinių institucijų nedelsiant imtis įstatymo numatytų priemonių gyvūnus konfiskuoti.

Teigiama, kad kovo mėnesį kartu su tarptautinėmis organizacijomis buvo rasta vieta meškoms Vokietijoje esančiame rezervate. Susitarta, kad jos ten bus perkeltos gegužę, tačiau cirko savininkas atsisako perkelti vieną iš dviejų meškų.

„Artėjant perkėlimo datai, N. Zobovas atsisakė leisti perkelti meškos patiną Vipą, ketindamas toliau jį išnaudoti cirko veiklai“, – organizacijos pranešime cituojama B. Kymantaitė.

Cirko savininkas N. Zobovas teigia, kad jis pasiruošęs atiduoti visas turimas meškas, išskyrus patiną Vipą, kadangi tai – „mylimiausia jo meška“.

„Tai yra melas. Aš pasiruošęs, kad ir dabar visas meškas atiduot. Vipo atiduoti neketinu, nes tai mylimiausia mano meška“, – BNS sakė N. Zobovas.

Jis teigia, kad jam šiuo metu priklauso penkios meškos. Aplinkos apsaugos departamentas teigia, kad situacija dėl N. Zobovo meškų yra žinoma ir netrukus ketinama priimti sprendimą.

„Situacija aplinkosaugininkams yra žinoma. Šiuo metu analizuojame turimus duomenis ir artimiausiu metu ketiname priimti sprendimą dėl tolimesnių veiksmų“, – teigiama BNS atsiųstame departamento pranešime.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Tuo metu veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priviso visokių dykaduonių «gyvūnų globėjų ».

...

... portretas
Gal geriau tuos 'globėjus' į tą rezervatą išsiųst, galės ten meškomis rūpintis.

atsirado

atsirado  portretas
nauja veislė ''gyvūnų globėjai'' .............. anksčiau bent šungaudžiais vadindavo ir savo gyvūnėlius nuo jų ''globos'' saugodavo ...........
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių