Quantcast

To dar nebuvo: konteinerius pastatė, o angas išpjauti pamiršo?

Prieš metus Kaune pradėti montuoti pažangūs požeminiai šiukšlių konteineriai. Vienur gyventojai jais jau seniai sėkmingai naudojasi, kitur susidūrė su kuriozais.

Tokie konteineriai Panemunėje, prie 9 namo Mažojoje gatvėje, atsirado prieš kelias savaites, tačiau jais kol kas žmonės negali naudotis – atidengę konteinerių dangčius pasigenda ertmės, per kurią galėtų įmesti šiukšles.

„Negana to, kad jie stovi prie pat gyventojų langų, statytojai pamiršo išpjauti šiukšlių dėžėse angas. Atsidarai dangtį, o ten – lyg dėžė būtų pastatyta dugnu aukštyn“, – įspūdžiais dalijosi panemuniškė.

Ji spėliojo, gal konteineriai tiesiog nebaigti montuoti, tačiau nuo jų pastatymo praėjo jau kelios savaitės. „Gal bent kokią informaciją žmonėms reikėtų suteikti?“ – sutrikusi pasakojo moteris.

Anot gyventojos, tie aplinkiniai gyventojai, kurie tingi šiukšles išmesti toliau esančiuose senuose konteineriuose, palieka jas prie naujųjų.

„Smarvė ir atliekos, besimėtančios ant šaligatvio bei vejoje. Tris kartus rašiau į „Kauno švaros“ svetainę, prašydama bent paaiškinti, kodėl tokia atmatų krūva stovi prieš pat langus, ar taip Kaunas tvarkosi, bet gavome tik didesnę sąskaitą už šiukšles“, – dėstė moteris.

„Kauno dienos“ fotografas antradienį pats įsitikino skaitytojos pasakojimu. 

Prašėme paaiškinti, kodėl tokia atmatų krūva stovi prieš pat langus, bet gavome tik didesnę sąskaitą už šiukšles.

Bendrovės „Kauno švara“ pasiteiravome, ar konteineriai nurodytu adresu jau yra baigti montuoti? Jeigu taip, kaip jais naudotis? Jeigu ne, kada bus baigti montuoti, ir kada gyventojai galės jais naudotis?

Į šiuos klausimus bendrovės atstovai teigė negalintys atsakyti. „Naujų konteinerių įrengimas ir pridavimas vyksta per Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių. Jūsų klausimai perduoti atsakingam asmeniui“, – komentavo „Kauno švaros“  klientų aptarnavimo vadybininkė Alma Giedrė.

Pernai pradėjus naujojo tipo konteinerių įrengimą mieste, tiksliau „Molok“ tipo aikšteles, savivaldybė pranešime spaudai teigta, kad iki šių metų pabaigos mieste atsiras 1,5 tūkst. šiuolaikiškų konteinerių. Nurodyta, kad jų gamyba ir įrengimas iš viso kainuos 4,48 mln. eurų. Didžiąją dalį šių lėšų (85 proc.) finansuoja Europos Sąjungos struktūriniai fondai. Likusią dalį biudžeto skirs Kauno miesto savivaldybė.

Įrengiant naujuosius konteinerius, po žeme yra užkasama 60 procentų jo talpos. Virš žemės konteineris iškilęs maždaug 1,2 metro.

Pasak specialistų, nuo žemės einantis šaltis stabdo bakterijų augimą, iš konteinerio nesklinda nemalonūs kvapai. Į jo viduje esančią tvirtą betoninę kapsulę dedamas daugkartinis maišas iš polipropileno, kurį šiukšliavežė iškelia kranu iš kapsulės ir po aptarnavimo sugrąžina atgal.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asociacija

asociacija portretas
Man konteinerių biznis asocijuojasi su šiukšlų tvarkymo gamyklos istorija. Pingai įsisavinti, iš gamyklos smirdi, kaminas nepadeda.Dabar kviesis ekspertus iš užsienio, kad nustatytų smarvės priežastį. Tas pats ir su konteineriais. Į juos galima mesti tik švarias, negendančias, su chemija išplautas šiukšles, tada nesmirdės. Maišai pas mus iš vienkartinių taps amžino naudojimo, kaip visada. Dar kažkas svajoja apie naujas kadencijas.

Nuomone

Nuomone portretas
VNZ cia ne konteineriai, o grynas meslas, smirdi, nepatogus, prie pat namu pastatyti, ka reikes vasara daryti, neisivaizduoju. Ir kaip tuos maisus isims, kai jie suplys. Kas sugalvojo sita nesamone? Pinigus gerus praplove, kainas pakele, o nauda nuline.

Ne nuo to galo dirba...

Ne nuo to galo dirba... portretas
pirma reikėjo išdalinti plastmasines korteles, supažindinti žmones su konteinerių naudojimo technologija, o tada statyti „išmaniuosius" moderniuosius konteinerius. O dabar moderniškai reikia mesti šiukšlių maišus prie konteinerių, klampoti per purvynus. Klerkai buki, jie nieko nesugeba apgalvoti. Visvaldo nuomonė.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių