Quantcast

Gyventojai: kur tas gatvės remontas?

Liepos pradžioje oficialiai paskelbta, kad Užliedžiuose prasidėjo Ledos gatvės rekonstrukcija. "Darbininkų laukiau savaitę, dvi, tačiau taip ir neišvydau. Kas čia? Naujas būdas pasigirti nevykstančiais darbais?" – piktinosi Kauno rajono gyventojai.

Kapitalinis remontas

Užliedžių gyventojai aštuonerius metus laukė, kol gyvenvietės pagrindinėje, Ledos gatvėje bus įrengti šaligatviai ir sutvarkytas kelias.

Šią vasarą gyventojai jau apsidžiaugė, kad pagaliau prasideda darbai. Kauno rajono savivaldybė išplatino pranešimą, kad prasidėjo Ledos gatvės rekonstrukcija. Jos metu bus paplatinta ir sutvarkyta 1,5 km ilgio gatvės važiuojamoji dalis. Iki šiol šios siauros judrios gatvės kelkraščiuose dažnai telkšodavo balos, per jas, visai šalia važiuojančių automobilių, į mokyklą brisdavo pradinukai.

"Po remonto gatvės vaizdas turėtų iš esmės pasikeisti: važiuojamoji kelio dalis bus paplatinta nuo 4 iki 6 m, bus įrengta lietaus nuotekų šalinimo sistema, apšvietimas ir šaligatviai. Bus pakeista ir kelio sankasa, paklota nauja dviejų sluoksnių asfalto danga. Gatvę rekonstruoja Kauno rajono savivaldybės administracijos skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė "A.Žilinskio ir Ko". Visus darbus planuojama baigti iki kitų metų pabaigos", – rašyta pranešime.

Nemato darbininkų

Praėjus beveik mėnesiui, vietos gyventojai piktinosi, kad darbininkų esą nė su žiburiu nerasi, nematyti jokių permainų ir pačioje gatvėje.

"Nieko negirdėjome, kad gatvę ruošiasi tvarkyti, tačiau labai to laukiame. Labiausiai norisi, kad sutvarkytų duobes ir šaligatvius, nes baisu su vaikais eiti. Tenka ant žolės sustoti ir palaukti, kol pravažiuos automobiliai", – pasakojo penkerius metus Užliedžiuose gyvenanti dviejų mergaičių mama Rūta.

Kiti gyventojai piktinosi, kad darbus numatyta atlikti per labai ilgą laiką. Vieni tikino, kad apskritai nematė jokių darbininkų, kiti prasitarė, kad "keli darbininkai labai ilgai krapšinėjasi" Ledos gatvės pabaigoje.

"Jau beveik mėnesį dirba, dar iš gatvės galo neišlindo", – replikavo prisistatyti nepanoręs vyras.

Jis nesiryžo prognozuoti, kada kelininkai pasirodys kitose gatvės atkarpose ir prasidės realiai matomi darbai.

Darbai vyksta

Kauno rajono savivaldybės ir darbus atliekančios įmonės atstovai tvirtino, kad gatvės rekonstrukcija tikrai vyksta. Šiuo metu kelininkai darbuojasi pačioje gatvės pabaigoje.

"Ten, kur yra akligatvis, dabar dirba. Su rangovu sutartis buvo pasirašyta birželio 1 d., o kažkur 22 d. pradėjo dirbti. Gatvės remonto darbai vykta", – komentavo Kelių ir transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Rokas Baliūnas.

"Šiuo metu tvarkomos lietaus nuotekos, vedamos komunikacijos. Darbus pradėjome nuo Ledos gatvės pabaigos. Su savivaldybe sutartį sudarėme trejiems metams, tačiau mes padarysime greičiau. Planuojame, kad kitą mėnesį jau prasidės kelio darbai", – komentavo įmonės "A.Žilinskio ir Ko" projektų vadovas Justinas Jasiulevičius.

Skandalingai išgarsėjo

Bendrovė "A.Žilinskio ir Ko" ne kartą yra įsipainiojusi į prieštaringai vertinamas istorijas dėl nekokybiškai atliktų darbų.

2012 m. Kęstučio gatvėje, greta pastato ir po jo pamatais bendrovei iškasus griovį ėmė skilti pirmame ir antrame aukšte esančių patalpų sienos. Taip pat šiek tiek atitrūko pastato išorinė ir šoninė vidinė atitvarinė siena.

Rekonstruojant Čečėnijos aikštę, bendrovė "A.Žilinskio ir Ko" suklojo plyteles, kurios suskilo pravažiavus sunkiasvorei transporto priemonei.

Dar didesnį skandalą sukėlė bendrovės darbai Ąžuolyne, kai buvo tiesiamas aukštos įtampos kabelis. Darbininkai pažeidė šimtamečių medžių šaknis ir paliko rimtą broką (čia susiformavo tvenkinys, ėmęs pūdyti jau kitų medžių šaknis).

Su nevykusiai sutvarkytų kelių problema susidūrė ir Šakių rajono savivaldybė – bendrovei "A.Žilinskio ir Ko" surašytas pažeidimo protokolas.

Bendrovės darbų kokybe ir dėl nuolatinio vėlavimo skundėsi ir Ramučių bei Garliavos gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzliedziai

Uzliedziai portretas
Kiek metu dar lauks Uziediskiai saugios gatves?

Rajono gyventojas

Rajono gyventojas portretas
Melagiuksciai...

**

** portretas
"Kiek palaukus, dar palauk, sutvarysiu iš tiesų".....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių