Quantcast

Gripas prieš šimtadienius – šventė perkeliama tik Šv. Mato gimnazijoje

Miesto mokyklos skelbia šimtadienių maratoną, kurio startui pedagogai, abiturientai ir tėvai ruošėsi bent kelis mėnesius. Gripo epidemija šventinius planus kol kas sujaukė tik vienai ugdymo įstaigai. 

Šventės jau įvyko

Paskutiniais duomenimis, penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose dėl gripo ir peršalimo ligų uždaryta per pusšimtis mokyklų. Daugiausia nei pusė jų – Kaune. Vienose ugdymo įstaigose pamokos nevyko tik keliose klasėse, kitose mokyklose ugdymo procesas buvo sustabdytas pilnai. Laikinai pakoregavusi pamokų tvarkaraštį, į abiturientų šimtadienius gripo epidemija, regis, nesikėsina.

Kalbinti miesto mokyklų pedagogai tikino, kad viena laukiamiausių bendruomenių švenčių vyks arba jau įvyko pagal planą. Vieni pirmųjų šimtadienius atšoko Kovo 11-osios, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus ir Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientai. Iškilmės vyko vasario 1-ąją, praėjus vos kelioms dienoms po to, kai mieste buvo paskelbta gripo epidemija. Jau kitądien – vasario 2-ąją, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje rinkosi ir VDU „Rasos“ gimnazijos abiturientai.

Šią savaitę jų pėdomis paseks dar bemaž penkios miesto mokyklos.

Apgavo gripą

Likusiųjų ugdymo įstaigų šimtadieniai persiris į antrąją vasario pusę ar net tolėliau. Antai, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje dėl didelio mokinių sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcinėmis ligomis iki vasario 12 d. imtinai stabdomas ugdymo procesas, tačiau šimtadieniui besiruošiantiems vienuoliktokams ir dvyliktokams tai nė motais. 

„Šventė neįkrito į šį laikotarpį, todėl nereikėjo nieko keisti“, – kalbėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Žebrauskaitė. Priminus medikų prognozes ir gripo taktiką pakartotinai pulti pavasarį, pašnekovė vylėsi, kad kovo 2-ąją atšokti šimtadienio jiems niekas nesukliudys.

Laukimo nuotaikomis gyvena ir Kauno Jono Jablonskio gimnazijos bendruomenė. Nors dėl gripo epidemijos ugdymo procesas čia sustabdytas iki vasario 13 d., kolektyvas neabejoja, kad šimtadienis įvyks numatytą dieną – vasario 15-ąją.

„Tikrai niekas neturėtų keistis“, – kitame laido gale nedaugžodžiavo gimnazijos darbuotoja. 

Laukia kol pasveiks

Anot Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus, šimtadienis kol kas atšauktas vos vienoje mokykloje – Šv. Mato gimnazijoje. Išaugus mokinių sergamumui, ugdymo procesas čia laikinai stabdomas iki vasario 9-osios.

„Būtent šią dieną mokykloje turėjo vykti šimtadienis“, – direktoriaus pavaduotojas ugdymui Tomas Vitkauskas neslėpė, kad dėl gripo išdaigų mokiniai susidūrė su tam tikrais nepatogumais. Vienas pagrindinių – maistas, kurio užsakymus teko atšaukti.

Skelbti naujos šimtadienio datos gimnazijos administracija neskuba. Tai darys kitą savaitę, suskaičiavę į mokyklą grįžusius moksleivius.

Įprastai šimtadieniai organizuojami vasario viduryje, o tikslią datą nusprendžia kiekviena ugdymo įstaiga.

„Šimtadienių datas paliekame spręsti pačioms mokykloms, nes tai yra jų šventė. Pasiruošimas liečia ne tik dvyliktokus, bet ir vienuoliktokus“, – kalbėjo V.Mažeika.


Šiame straipsnyje: gripaskarantinasšimtadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

!!!

!!! portretas
Eikit i LTF facebuko puslapi ir pasimegaukit kaip fainai pletku lygio katalikai bendrauja su INIT TV klapciukais. Susirinko max 10 sunaujos nariu ir patys sau grazus !!! Puikus lygis! Aisku... kas belieka... :))))))))))

Miestietis

Miestietis portretas
INit Tv - ta pati sv mato saika. Tevu komiteto pirmininkes darboviete!!! Tai ar nesaliski reportazai ar saliski ??? Geda!!!!!

Mokytoja mokytojai

Mokytoja mokytojai portretas
Aisku uz, cia tik laiko klausimas.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių