Quantcast

Kaune – gera žinia vairuotojams ir ginčai dėl autobusų stoties

Kauno miesto taryba nubalsavo, kad būtų įvestas 10 minučių tolerancijos laikas mokantiems už automobilio parkavimą miesto centre ir kitose apmokestintose vietose. Mokėti už parkavimą kol kas nereikės prie Karmelitų bažnyčios, nes ten ketinama įkurti laikiną autobusų stotį.

Kauno miesto taryba nubalsavo, kad būtų įvestas 10 minučių tolerancijos laikas mokantiems už automobilio parkavimą miesto centre ir kitose apmokestintose vietose. Mokėti už parkavimą kol kas nereikės prie Karmelitų bažnyčios.

Lauks 10 minučių

Nuo šiol vairuotojai turės ne iškart, o per 10 minučių pratęsti stovėjimo laiką arba išvažiuoti iš apmokestintos zonos.

Miestiečiai nuolat skųsdavosi per daug griežtu parkavimo kontrolierių elgesiu – pavėlavę vos kelias minutes, jie gaudavo baudą.

„Šiuo metu galiojanti tvarka tikrai per daug griežta – juk kartais užtrunkame ir nespėjame atbėgti prie savo automobilio. Nuo šiol vairuotojai galės pavėluoti iki 10 minučių“, – sakė vicemeras Povilas Mačiulis.

„Pagaliau baigėsi tas nesąmonių laikotarpis, kai buvo terorizuojami miesto gyventojai ir svečiai, nespėję laiku grįžti prie automobilio“, – sprendimu džiaugėsi liberalas Rimantas Mikaitis. 

Pernai lapkritį miesto taryba jau buvo nusprendusi, kad mokamose automobilių stovėjimo vietose pastačius automobilį vairuotojai už parkavimą galės susimokėti per 5 minutes ir nebus baudžiami iš karto.

Transporto skyriaus vedėjo Pauliaus Kero teigimu, 10 minučių tolerancijos laikas už automobilių parkavimą bus pradėtas taikytis nuo
tada, kai sprendimas bus paskelbtas viešai.

Susikirto dėl stoties

Gerokai daugiau politikų diskusijų sulaukė pasiruošimas laikinos autobusų stoties įrengimui. Iš anksto ruošiantis Kauno autobusų stoties rekonstrukcijai, gatvėse šalia Karmelitų bažnyčios, kur įsikurs laikinoji stotis, už stovėjimą mokėti nebereikės.

„Kamščiai padidės ir žmonių gyvenimo kokybė pablogės. Centre, manau, yra daugiau vietų, kur būtų galima laikinai iškelti autobusų stotį, o šis pasirinkimas tikrai nevykęs“, – pareiškė konservatorė Gintarė Skaistė.

Konservatoriai siūlė, kad laikinai autobusų stotis galėtų įsikurti šalia buvusios „Lituanikos“ senamiestyje.

„Prie „Lituanikos“ įkurti stotį neįmanoma, Matant, kokie eismo srautai ten būna, šioje vietoje būtų paralyžiuotas ir stoties darbas, ir eismas. Tai pats svarbiausias miesto transporto mazgas“, – tikino „Vieningo Kauno“ frakcijos narys Jonas Audiejaitis. 

„Tai „Akropolio" lobizmas, ir tiek, o mūsų administracija tam pataikauja. Tai neatitinka viešojo intereso", – sakė konservatorius Andrius Kupčinskas. Po diskusijų sprendimas priimtas be pakeitimų.

Laikinoji autobusų stotis turėtų įsikurti trijose vietose. Tolimųjų tarpmiestinių reisų autobusų keleiviai turės laukti Gedimino g. tarp Kaunakiemio ir Griunvaldo g. Priemiestiniai autobusai stos Griunvaldo g. tarp Gedimino g. ir Vytauto pr., o Karmelitų aikštė prie „Akropolio“ bus skirta tarptautinių reisų autobusams.

Nuo rugpjūčio 1-osios priemiestiniams ir tarptautiniams autobusams numatytose sustoti vietose nebebus renkama vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą, kaip yra dabar. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaustukas

klaustukas portretas
pirma - dėl tų parkavimo mokesčių mieste - kodėl nėra galimybės susigrąžinti permoką, jei atvykai sumokėjai už pusvalandį ar valandą, tačiau dėl kažkokių aplinbkybių - neradai žmogaus, trūko dokumentų ar sustvarkei greit, ateini ir išvažiuoji iš parkavimo vietos po penkių minučių - į tavo vietą vėl stoja kitas auto ir vėl moka už jau apmokėtą laiką toje vietoje? Kur pasideda tie dubliuojantys pinigai? Juk visur turi būti grąžinami pinigai už nesuteiktą paslaugą.

vagišius

vagišius  portretas
šaunu, kad "naujūjų" idijotizmas nugalėjo.Suskiai tur būt nėra važiavę tom gatvelėm, o kas ten darysis, kai stovės po 10 dūmijančių puvėkų, o žmonėm tualetai, o stogeliai nuo blogo oro? Banditėliam geriau bus "tvarkyt" vėlyvus keleivius...Pabaigai,musiau reiktų sugiedot aleliuja krabui, a nią?

MARKETAS

MARKETAS portretas
SALOJ SALIA ZALGIRIO ARENOS GI LAIKINAI PADARYTU ir viskas arba salia karmelitu vaznycios aikstele tikrai butu galima panaudot nes 3 ar 4 aukstas tusti stovi taj kaip miestas negali...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių