Quantcast

Gera naujiena IT specialistams: Kaune įsikūrė garsus darbdavys

Antradienį pasaulinė programinės įrangos teikėja „Bentley Systems“ atidarė savo biurą Kaune. Per šiuos metus įmonė planuoja priimti 50 naujų darbuotojų.

Antradienį pasaulinė programinės įrangos teikėja „Bentley Systems“ atidarė savo biurą Kaune. Per šiuos metus įmonė planuoja priimti 50 naujų darbuotojų.

Prieš dešimt metų pirmąjį savo biurą Vilniuje atidariusi amerikiečių bendrovė veiklą Lietuvoje pradėjo nuo 9 darbuotojų. Dabar čia dirba 170 specialistų.

„Įsikūrėme per du aukštus, dabar jau per tris, ir nežinome, kur sustosime“, – juokavo į atidarymą iš JAV atskridęs „Bentley Systems“ vyresnysis viceprezidentas Robas Whitesellas. Jis pastebėjo, kad didžiausia dalis naujų darbuotojų – po praktikų įmonėje čia įsitvirtinę talentingi studentai.

Viena priežasčių, kodėl kitas įmonės padalinys atidarytas Kaune – didelis IT specialistų potencialas.

„Kauno biuro pradžia buvo labai sklandi, dabar prireiks daug jėgų, kad galėtume taip išsiplėsti, kaip Vilniuje. Dėkoju Kaunui, kuris mus priėmė, ir visai Lietuvai už jos išskirtinį dėmesį technologijų mokslui. Investicija, kurią darote, tikrai atsipirks jums per ateinančius dešimtmečius“, – sakė R.Whitesellas, pabrėždamas technologijų naudą visuomenei.

Paklaustas apie įmonės planuojamas investicijas Kaune, R.Whitesellas pirmiausia išskyrė bendradarbiavimą su mokslo ir švietimo institucijomis, o konkretūs infrastruktūros projektai priklausys nuo miesto poreikių ir užsakovų.

Per praėjusius metus įmonė Lietuvoje investavo daugiau nei 20 milijardų eurų. Vien iš kiekvienam „Bentley Systems“ darbuotojui skirto paramos krepšelio buvo nupirkta KTU gimnazijos fizikos laboratorijos įranga, staklės Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centrui, remiama Lietuvos moksleivių informatikos olimpiada. Įmonės darbuotojai patys sprendžia, į kokius projektus investuoti jiems skiriamo fondo lėšas, kad būtų didinamas technologinių mokslų patrauklumas.

Kauno padalinio atidaryme dalyvavęs meras Visvaldas Matijošaitis džiaugėsi, kad užsienio investuotojai mato Kauno privalumus.

„Sprendimas atidaryti padalinį Kaune rodo, kad mūsų miestas turi didžiulį potencialą, o čia esantys talentai gali užtikrinti sėkmingą verslo plėtrą“, – sakė meras.

„Bentley Systems“ teikia šiuolaikinius programinės įrangos sprendimus dizaino, statybos ir aplinkos srityse. Specialistai Lietuvoje turi galimybę prisidėti prie pastatų, kelių, tiltų, naftos platformų, oro uostų, geležinkelių atsiradimo įvairiose pasaulio šalyse.

Įmonė yra prisidėjusi prie tokių išskirtinių projektų įgyvendinimo kaip Škotijos nacionalinio stadiono, Abu Dabyje esančios „Ferrari" platformos, hidroelektrinės „Tuoba" Kinijoje.


Šiame straipsnyje: BentleyinvestuotojaskaunasIT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Per praėjusius metus investavo 20 MILIJARDŲ :-D Daugiau nei LT biudžetas ...

tata

tata portretas
pagaliau mieste bus isspresta bedarbyste!

Eee

Eee portretas
Tai kad Bentley systems jau koks dešimtmetis kai Lietuvoje įdarbina IT specus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių