Quantcast

G. Bielskus: stadionas ir halė turi būti atviri kauniečiams

Sekmadienį kauniečius išjudinęs penktasis "Ąžuolyno bėgimas" buvo kaip niekada gausus – dalyvavo  ne tik užkietėję bėgikai – stadiono ratą apibėgo gausus šeimų su vaikais būrys. Pastariesiems nebuvo jokio dalyvio mokesčio.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus pastebi, kad tai tik vienas iš daugelio jo komandos rengiamų sveikatingumo švenčių kauniečiams.

– Nuolat kviečiate visus būti aktyvius ir sportuoti. O kokią vietą sportas užima jūsų gyvenime?

– Sportuoju nuo pat darželio laikų. Esu išbandęs įvairiausių sporto šakų: nuo lengvosios atletikos iki komandinių rungčių. Ir iki šiol aktyviai sportuoju, bet tai darau ne dėl prizų ar trofėjų, o dėl geros savijautos, sveikatos.

Sportas padeda susikaupti, išvalyti mintis ir net priimti sprendimus. Sportuodamas taip pat tikiuosi rodyti gerą pavyzdį savo vaikams. Kol kas, atrodo, sekasi. Sūnus aktyviai sportuoja ir žaidžia futbolą. Jis tradiciškai dalyvavo ir "Ąžuolyno bėgime", o dukrelė šiemet pati įveikė savo pirmuosius 100 metrų.

– Kai pradėjote dirbti "S.Dariaus ir S.Girėno sporto centre" istorinis stadionas ir halė pastebimai tapo atviresnės miestiečiams. Jau keletą metų kauniečius kviečiate į "Ąžuolyno bėgimą", nemokamas "Judėk sveikai" treniruotes, "Sporto iššūkį".

– Kai pradėjau dirbti 2014 m., atrodė, kad visas šis sporto kompleksas yra tarsi privatus klubas, o ne miesto stadionas. Miestiečiai čia pakliūti galėjo tik kaip žiūrovai. Teko girdėti istorijų, kad ir pačių sportininkų, net olimpiečių neįleisdavo treniruotis. Bet taip neturi būti.

Tikiu, kad stadionas, kuris yra tikrai vienas geriausių visoje Lietuvoje, turi būti atviras miestiečiams, ką jau kalbėti apie sportininkus. Taip ir gimė nemokamų treniruočių iniciatyva "Judėk sveikai". "Ąžuolyno bėgimo" renginys, kurio pusę dalyvių sudaro nemokamuose bėgimuose dalyvaujantys vaikai ir šeimos. Taip norime pakviesti gyventojus atvykti, atsivesti vaikus ir sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį.

– Atidarius "Žalgirio areną" netrūko skeptikų, tikinančių, kad halė bus užmiršta. Bet, regis, čia renginių netrūksta.

– Kauno halė yra puiki vieta nedideliems, 2–3 tūkst. žmonių renginiams. Didžiajam krepšiniui persikėlus į "Žalgirio areną", čia vietą rado daug kitų renginių, bendruomenių iniciatyvų. Šiemet jau vyko salės futbolo, tinklinio, rankinio, bokso, imtynių ir kitų sporto šakų varžybos. Taip pat koncertai, madų šou, studentų renginiai, gatvių šokių turnyrai, naujamečiai ar kitų švenčių renginiai. Halėje surengtas net ir kompiuterinių žaidimų turnyras.

– Rudenį laukiama, kad prasidės stadiono ir halės rekonstrukcija. Ar po rekonstrukcijos ši erdvė išliks tokia pat atvira miestiečiams?

– Neabejoju. Turėsime dar geresnes sąlygas įvairiems renginiams. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro tikslas yra skatinti ne tik profesionalų sportą, bet ir įtraukti kuo daugiau miestiečių.

Tik taip galime padėti kurti sveikesnį, sportišką ir laimingą miestą. Pratinti prie sporto reikia nuo mažens, tad daug dėmesio skiriame ir vaikų sportui. Jau dabar labai smagu matyti vaikų akis, pasiklausyti įspūdžių, išvysti, kaip jie reaguoja, kai įveikia stadiono ratą.

– Liepą Kaune vyks ir Tarptautinės vaikų žaidynės. Kaip vyksta pasirengimas?

– Viskas vyksta pagal planą. Darbo daug, daug visko reikia pasiruošti ir suderinti. Vis dėlto ruošiamės priimti pusantro tūkstančio vaikų iš 90 pasaulio miestų. Bet tikiu, kad žaidynes pavyks surengti dar geresnes, nei jos vyko Taivane. Ir su mažesniu biudžetu. Mes turime labai patyrusią ir gerai veikiančią komandą bei infrastruktūrą.

– Po penktojo "Ąžuolyno bėgimo" viešoje erdvėje netrūksta teigiamų emocijų. Kaip pats vertinate šį renginį?

– Vertinu labai gerai. Pavyko sukviesti dar daugiau dalyvių.  Peržvelgus pasiruošimą, padarėme kur kas mažiau klaidų. Esu labai dėkingas visai komandai. Buvo akivaizdu, kad viskas vyksta tvarkingai ir darniai.

– Prie renginio organizavimo prisidėjo kelios dešimtys žmonių. Kaip sekėsi suvaldyti būrį skirtingų asmenybių?

– Tikiu, kad geriausią rezultatą pasiekti galima tik dirbant kartu. Sėdame prie vieno stalo ir kartu tariamės, ką ir kaip daryti, dalijamės idėjomis. Nesu iš tų vadovų, kuris tik nurodinėja, ką kam kur nunešti ir padėti. Jei reikia, padėsiu ir sceną pastatyti, ir stalus sunešiu. Svarbu, kad visiems kartu pavyktų pasiekti geriausią rezultatą.

Ruošiamės priimti pusantro tūkstančio vaikų iš 90 pasaulio miestų. Tikiu, kad žaidynes pavyks surengti dar geresnes, nei jos vyko Taivane.

– Tiek daug veiklų ir užsiėmimų. Ar užtenka laiko šeimai?

– Deja, šeimai laiko tenka mažiau, nei norėtųsi. Būna dienų, kai namo parvykstu tik apie 9 valandą vakaro. Tad su vaikais pavyksta vos trumpai pabūti, paskaityti pasaką ir užmigdyti. Renginiai dažnai vyksta ir savaitgaliais, tad atrodo net nepastebiu, kaip jie greit auga. Sūnus jau tuoj eis į pagrindinę mokyklą, dukrelė, regis, dar ką tik gimė, o jau ketvirtą gimtadienį švęsime.

– Ką labiausiai mėgstate veikti visa šeima kartu?

– Keliauti. Iš esmės tik išvykus į tolesnes keliones pavyksta pabėgti nuo telefono skambučių, elektroninių laiškų ir pabūti visai šeimai kartu. Bandant atostogauti Lietuvoje taip atsitraukti nuo visų darbų ir vykdomų projektų tiesiog nepavyksta.

– Kaip vertinate Kauno pokyčius?

– Iš tiesų smagu matyti, kaip miestas atgimsta, atsinaujina. Dygsta nauji pastatai, verslo centrai, tvarkomos gatvės. Surinkta kompetentinga komanda tikrai padeda išjudinti miestą. Vis dėlto reikia nepamiršti ir pačių gyventojų, padėti spręsti socialines bei užimtumo problemas. Svarbu gerinti sveikatos priežiūros tarnybų darbą nepamirštant dėmesio daugiau skirti ir ligų prevencijai, sveikam gyvenimo būdui skatinti. Ne ką mažiau svarbūs ir švietimo bei sporto prieinamumo klausimai. Tikiu, kad sprendžiant šias problemas prisideda ir mūsų organizuojami "Ąžuolyno bėgimo", nemokamų treniruočių "Judėk sveikai" renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karma

Karma portretas
Linkiu daugiau laiko pabūti su šeima.

Algirdas V.

Algirdas V. portretas
Šaunuolis Giedriau! Išjudinai šią vyresnės kartos kauniečiams brangią sporto oazę..Sėkmės

stebėtojas

stebėtojas portretas
Kam reklamuoti kitos tautos apranga, nejaugi nėra Lietuviškos, kur žiūri Sabonis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių