Quantcast

Feisbuke plinta vaizdo įrašas: tarnyboms apskųsta šeima Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą portalą kauno.diena.lt pasiekė informacija, kad internete žaibiškai plinta tiesioginė vaizdo transliacija, kurioje filmuojama situacija vienoje Kauno rajono šeimų.

Pilietis, kuris internete tiesiogiai filmuoja, kas vyksta Kauno rajone gyvenančios šeimos namuose, teigia, jog čia pirmiausia atvyko pareigūnai. Vyro žodžiais kalbant, buvo gautas anoniminis pranešimas, dėl kurio iškviesti ir Vaikų teisių apsaugos specialistai.

Vaizdo įraše matoma, kad į šiuos namus atvykę keli pareigūnai. Vienas jų, kalbinamas filmuojančio asmens, į kalbas nesileidžia. Matoma, kad po kambarį vaikšto dar vienas vyras, galimai – čia gyvenančių keturių mažamečių vaikų tėvas. Fone pasigirsta ir nerišlus moters balsas. Ji, kaip galima suprasti iš pasakotojo, yra vaikų mama.

Filmuojantis vyras teigia, kad „namuose su vaikais yra blaivus tėvas, motina – šiek tiek išgėrusi“.

Po kurio laiko namuose sulaukiama ir Vaikų teisių apsaugos specialistų. Jiems atvykus, vaizdo įrašo autorius paprašomas trumpam pasišalinti į kitą kambarį. Jis, paprašytas tėvų, taip ir padaro.

Tiesioginę transliaciją vienu metu stebėjo daugiau nei 6 tūkst. žmonių.

Vaikai palikti namuose

Portalui susisiekus su Kauno policijos atstovu paaiškėjo, kad veiksmas vyksta Kauno rajone, Vilkijos apylinkių sen. esančiame Pabalių kaime. 

„Apie 16.26 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad namuose su nepilnamečiais vaikais esanti moteris galimai yra neblaivi. Atvykusiems pareigūnams tikslinant įvykio aplinkybes, 40-ies metų moteris atsisakė tikrintis blaivumą“, – teigė jis.

Atvykus paaiškėjo, kad namuose yra keturi mažamečiai, todėl pareigūnai pakvietė ir Vaikų teisių apsaugos specialistus.

Atvykusiems pareigūnams tikslinant įvykio aplinkybes, 40-ies metų moteris atsisakė tikrintis blaivumą.

„Kartu su jais pareigūnai gali aiškintis visas aplinkybes, kas ir buvo daroma. Tik atvykus į vietą paaiškėja, ar iškvietimas pagrįstas, ar ne“, – detalizavo Kauno policijos atstovas.

Apie 17.30 val. grįžo namuose buvusių nepilnamečių 40-ies metų tėvas, kuris buvo blaivus.

Vaikai liko namuose su tėvu. Pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pasiteiravus, ar tiesioginę vaizdo transliaciją daręs pilietis turėjo teisę taip elgtis, su portalu kauno.diena.lt bendravęs pareigūnas buvo atviras.

„Jei tėvai jam leido būti jų namuose, tai pareigūnai nieko negalėjo padaryti. Jie atvyko reaguodami į gautą iškvietimą ir negali leistis provokuojami jokių pašalinių trikdžių. Tarnybos dirba savo darbą“, – pokalbį baigė pašnekovas.

Policija dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet pastebėjus bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą, kreiptumėtės bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kur tas vaizdo irasas?

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Puteikis viešai pareiškė,kad vaikų teisėse otkatai.Taigi mes jį išrinkę įteikėme į rankas vėliavą,pirmyn Nagli,gal spėsi į eilinio milijono dalybas,ko ten kapstaisi po seno 10 metų mėšlo krūvą.Ten tikrai nei tau,nei mums nenubyrės.

opa

opa portretas
Ar nepastebejot kad vaiku kiemuose nera?Bijo!
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių