Quantcast

Europos Senolių Tarybos narės su kauniečiais dalinsis išmintimi

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vyks atviras susitikimas su Europos Senolių Tarybos (EST) atstovėmis, atvykusiomis į šios organizacijos posėdį Birštone.

Lietuvai Taryboje atstovauja Aldona Čiūtienė ir Daiva Gladkauskienė. Kviesdamos kauniečius į susitikimą, senolės sako: „Drauge žengsime į amžinąją išmintį per mūsų tautos gyvenimo kūrimo garsu patirtį, pamėginsime atpažinti protėvių užkoduotas žinias mus supančiame garsų pasaulyje“.

Muziejaus pranešime teigiama, kad laiko patikrinta išmintis daugelyje pasaulio šalių reiškiama per garso ir tylos sąveiką tautinėje bei sakralinėje muzikoje. Lietuva išsaugojo unikalią folkloro tradiciją, todėl neatsitiktinai pasirinkta susitikimo tema - garsas.

Kauniečiai susitikime, kuris vyks anglų kalba (su vertimu į lietuvių kalbą), turės galimybę užduoti klausimus Europos Senolių Tarybos atstovėms bei drauge su jomis padiskutuoti ar tiesiog pasibūti.

Europos Senolių Tarybos narės susitinka kas 9 mėnesiai vienoje iš Europos šalių. Jos dalijasi savo patirtimi, pareiškia pagarbą Žemei, palaikančiai visą gyvybę, prisiima atsakomybę už gyvenimo išminties, kultūros išsaugojimą ir perdavimą ateities kartoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Šioje išdidžioje šalyje gyvena senjorės, senjorai. Bet ne senoliai, ar čia kam neaišku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių