Quantcast

Ekstremali situacija Kauno rajone atšaukta

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija penktadienį atšaukė ekstremalią situaciją Eigirgalos kaime, Domeikavos seniūnijoje. Tarša, buvusi čia įsikūrusios bendrovės „Jukneda“ patalpose, lokalizuota, sandėliuojamų atliekų keliamo pavojus gyventojams ir aplinkai nebėra, skelbia rajono savivaldybė.

Situacijos stabilizavimo darbus bendrovė „Žalvaris“ užbaigė praėjusių metų gruodžio 31 dieną – savaite anksčiau, nei numatyta. Darbai buvo paspartinti atsižvelgiant į gamtines sąlygas.

Visos sandėlio teritorijoje buvusios atliekos (116 tonų) sutvarkytos ir suvežtos į sandėlio vidų. Nukasta 105 kub. m. užteršto grunto. Jis susandėliuotas kartu su išsiurbtu į statines užterštu balos vandeniu (29 kub.m.).

Ekstremali situacija Eigirgaloje buvo paskelbta 2015 m. rugpjūčio mėnesį, „Juknedos“ patalpose radus maždaug 300 tonų tepalų, ėsdinimo rūgščių ir kitų pavojingų atliekų. Dalis skysčių iš nesandarių statinių buvo išsilieję į gruntą. Specialistai nustatė, jog sunkiaisiais metalais aplinkos užterštumas smarkiai viršijo leistinas normas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAMA

MAMA portretas
Tai,kad atliekos sukrautos po stogu,nereiškia,kad nėra pavojaus.Ateis pavasaris,vasara,nuo karščio chemikalai pradės garuoti ir vėl kels pavojų gyventojų sveikatai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių