Quantcast

Egzotiškų valstybių bėgimo mėgėjus pritraukiantis maratonas sieks ypatingo statuso

  • Teksto dydis:

Į maratoną Kaune – per pusę pasaulio. Praėjusiais metais „Citadele Kauno maratonas“ trasą išbandė svečiai iš Naujosios Zelandijos, Tailando, Meksikos ir net Kosta Rikos.

Tikėtina, kad ateityje svarbiausio vasaros bėgimo Lietuvoje geografija taps dar spalvingesnė, kadangi organizatoriai sieks Lietuvos maratonams dar neregėto pripažinimo.

Europos lengvosios atletikos asociacija (European Athletics) Kauno maratonui jau suteikė penkių žvaigždučių „Quality Road Race“ įvertinimą – atitikti kriterijus pavyko tik dviem bėgimo renginiams Lietuvoje. Kauniečiai viliasi, kad 2022-aisiais, kada Kaunas taps Europos kultūros sostine, jiems bus suteiktas ir IAAF „Bronze Label“ statusas, padėsiantis ne tik pritraukti daugiau bėgikų iš užsienio, bet ir pakviesti bėgimo elito atstovų.

 „Ateities planuose yra siekti IAAF „Bronze Label“ statuso, tikimės tą padaryti, kada Kaunas taps Europos kultūros sostine. Tik daugiau dėmesio skiriame pusmaratoniui, nes ši distancija yra populiariausia, – sakė „Citadele Kauno maratonas“ organizatorius Regimantas Tarasevičius. – Yra daug griežtų reikalavimų. Praeitais metais elito sportininkams buvo užsakyta dopingo kontrolės patikra. Vienas didesnių iššūkių – tam tikras elito atletų iš skirtingų šalių, užfiksavusių kvalifikacinius laikus, skaičius bėgime.“

Didžiąją dalį reikalavimų sąrašo Kauno maratono organizatoriams jau pavyko įvykdyti. Pavyzdžiui, trasą išmatavo ir sertifikatą suteikė IAAF akredituotas specialistas.

R.Tarasevičius džiaugėsi, kad renginys tampa vis labiau žinomas už Lietuvos ribų. Iš viso įvairias distancijas pernai išbandė 45 šalių atstovai, be to, didėja ir pats iš užsienio atvykstančių bėgikų skaičius.

„Pastebėjome, kad populiarėja bėgikų grupių atvykimas – pernai turėjome svečių iš Izraelio, šiemet laukiame grupės iš Prancūzijos. Tad vis daugiau dėmesio skiriame ir bėgikams iš užsienio, tiek juos pritraukiant, tiek pasiūlant įvairių pramogų Kaune, specialių nuolaidų. Dėl to labai džiaugiamės kasmetine draugyste su „Kaunas IN“ kolektyvu, kurie šiuo klausimu yra nepamainomi partneriai“, – teigė R.Tarasevičius.

„Kaunas IN“ turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė taip pat pastebėjo užsienio turistų padidėjimą „Citadele Kauno maratono“ metu.

„Sporto turizmas yra viena iš sričių padedančių pritraukti turistų. Kaunas – sporto ir čempionų miestas, tad sporto entuziastai ir mėgėjai įvairioms sporto šakoms ar jų pažinimui renkasi Kauną. Sportas ar sporto turizmas yra patirtis, per kurią galima atrasti miestą ir taip paskatinti dar daugiau Lietuvos ir užsienio keliautojų įsitraukti Kauną į savo patirčių kolekciją“, – teigė I.Pažereckaitė-Kalėdienė.

Užsienio bėgimo mėgėjai užsiregistravę į Kauno maratoną sulauks ir privilegijų.

„Kadangi visi dalyviai startuos ir finišuos Rotušės aikštėje, „Kaunas IN“ kvies juos į Rotušėje įsikūrusį savo biurą. Čia bus galima sužinoti apie įdomiausias lankytinas Kauno vietas: maršrutai, žemėlapiai, informacinės knygelės padės svečiams patiems lengviau atrasti Kauno miestą.  Svečiams iš užsienio registracijos į maratoną metu yra siūloma prisijungti prie nemokamų ekskursijų, o tai maža dovana nuo mūsų“, – vardijo „Kaunas IN“ turizmo skyriaus vadovė.

Didžiausias vasaros bėgimo renginys Laikinojoje sostinėje vyks birželio 9-ąją. Be įprastų maratono, pusmaratonio, 10 km, 5 km ir 1,5 km distancijų šiemet bus vykdomas ir 400 m vaikų bėgimas.

Kauno maratono metu atviro Lietuvos čempionato medaliai bus išdalinti „Hollister“ pusmaratonio varžybų prizininkams. Tikimąsi, kad šioje distancijoje jėgas išbandys ir dauguma pajėgiausių šalies maratonininkų, kandidatų į Tokijo olimpines žaidynes. Daugiau informacijos apie svarbiausią vasaros bėgimą – kaunomaratonas.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių