Quantcast

Eglučių verslas – be leidimų

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Vakar patikrinę prekiautojus eglutėmis ir pirotechnikos gaminiais Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais užfiksavo ne vieną pažeidimą.

Vakar patikrinę prekiautojus eglutėmis ir pirotechnikos gaminiais Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais užfiksavo ne vieną pažeidimą.

Nepasiruošė prekybai

Savivaldybės išduotas leidimas prekiauti viešose vietose, medelių įsigijimo dokumentai ir darbo pažymėjimas – tokius dokumentus viešosios tvarkos sergėtojai prašė pateikti prekiautojų eglutėmis bei pirotechnika.

"Tuoj paskambinsiu. Aš čia tik pavaduoju", – baigdama sakinį mobiliuoju telefonu jau skambino prie prekybos centro V.Krėvės pr. stovėjusi pardavėja. Telefonu gavusi pažadą, kad atsakingas asmuo atvyks, mergina nusiramino.

"Ką pateikti? Štai", – individualios veiklos pažymą tikrintojams atkišo vyrukas siūlęs eglutes Savanorių pr. prie prekybos centro. Ir jis puolė skambinti tam, kurio rankose visi prekybai būtini dokumentai.

Kol tikrintojai laukė atsakingo už eglučių prekybą asmens, jauni pardavėjai aiškino, kad kauniečiai kol kas vangiai perka eglutes. Esą didesnio susidomėjimo laukiama šį savaitgalį, nes jis paskutinis prieš didžiąsias Kalėdų šventes.

Pasiteisinimai glumino

"Štai dokumentai. Taip, taip, leidimai dar nesutvarkyti", – šiltai viešosios tvarkos prižiūrėtojams šypsojosi jaunas vyrukas. Labiausiai šokiravo ne tai, kad jis neturi savivaldybės leidimo prekiauti viešoje vietoje, o pateiktas eglučių įsigijimo dokumentas. Jis priminė kaimyno surašytą skolos lapelį.

"To dar nesu mačiusi", – prisipažino Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnioji specialistė Sandra Samsonienė. Ant lapo ranka surašytas patvirtinimas, kad medeliai pirkti iš ūkininkės, užrašytas telefono numeris ir yra parašas.

Inspektorė dėl tokio keisto įsigijimo dokumento žadėjo kreiptis į Valstybinę mokesčių inspektorę, tikėdamasi išsiaiškinti, ar galioja toks dokumentas. Galiausiai paaiškėjo, kad ir pirmosios prekybos vietos Krėvės pr. šeimininkas eglutėmis prekiavo nesusitvarkęs dokumentų.

Dar žavesnis atsakymas tikrintojus pasitiko prie pirotechnikos prekybos centro. "Ta mergaitė į egzaminą išbėgo. Paprašė pasaugoti", – šyptelėjo pardavėja nuo kito prekystalio. Įvairioms petardoms iš karto taikoma 50 proc. nuolaidos. Skelbiama, kokio amžiaus asmenims šie pasilinksminimai neparduodami.

Sulaukia skundų

Nuo gruodžio 1 d. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrina, kaip prekiaujama tik Kalėdoms būdingomis prekėmis. Jau surašyti šeši protokolai dėl pažeidimų. Įspėta apie 20 asmenų, kurie neturėjo reikiamų leidimų, dešimt kauniečių iškviesti į Viešosios tvarkos skyrių, kad būtų surašyti protokolai.

Tvarkos sergėtojai tvirtino, jog šiemet jau sulaukę ne vieno pranešimo apie tai, kad įtartini asmenys, kaip įtariama, be leidimų pardavinėja eglutes. Tai pat ir apie tai, kad nepilnamečiai įsigyja jiems draudžiamos parduoti pirotechnikos.

"Žmonės skundžiasi, kad viešojo transporto stotelėse nepilnamečiai po kojomis mėto petardas ir stebi aplinkinių reakciją", – patvirtino S.Samsonienė. Vis dėlto net ir nenustačius pažeidimų, inspektoriai laiko atlikę prevencinį darbą. "Patikrinimais tarsi užtikriname, kad pirkėjai gaus tikrai sertifikuotą gaminį, o ne šiaip kokį savadarbį stebuklą", – dėstė S.Samsonienė.

Greitosios medicinos pagalbos stoties slaugos padalinio vadovė Irena Dabulskienė atkreipė mėnesį, kad kelerių pastarųjų metų tendencijos rodo vis mažėjantį susižalojimų skaičių Kauno mieste. "Manau, kad tai vykdomos prevencijos padarinys arba žmonės pasidarė atsargesni ir sąmoningesni", – pareiškė I.Dabulskienė.
Pernai pirotechnikos gaminiai sužalojo tris kauniečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dabulskienė atkreipė mėnesį

Dabulskienė atkreipė mėnesį portretas
Turiu kieme užauginęs gyvatvorę, kurią dar vasarą norėjau raut velniop. Dukra prašė kad atvežčiau vieną grąžesnę paieškojęs... tai dabar jau nevežt, nes nubaus? Žurnalistai, vakarais parašinėkit dar diktantus, nepakenks.

ūkininkas

ūkininkas portretas
Ant lapo ranka surašytas patvirtinimas, kad medeliai pirkti iš ūkininkės, užrašytas telefono numeris ir yra parašas. TAI JŪSŲ p. DONATAI PAREIGOS PATIKRINTI O NE BAUSTI. paaiškinu: Kai kuriems Lietuvos Piliečiams gražinta žemės ūkio paskirties žemė "ekvivalentine natūra". Per 25 metus, prieš metus gražntoje žemėje užaugo 7-9 m aukščio pušys, iki 3 m. eglutės. Žėmėtvarkos skyriai už neiškirstus medžius skiria bent 250 lt. baudas mažam sklypeliui. Jei šiuo metu nupjausiu ir dovanosiu eglutes - gausiu baudas. gal atidėti vasarai VĖLYKOM>
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių