Quantcast

Eglės ir Gintaro raštas tarnyboms: pozityvios tėvystės kursai – amoralūs

  • Teksto dydis:

Paimtų vaikų skandalą paviešinusi kauniečių Eglės ir Gintaro šeima nusprendė į savo namus neįsileisti socialinių darbuotojų. Taip pat jie nebelankys ir pozityvios tėvystės kursų. Raštą, skirtą socialinėms tarnyboms, tėvas paviešino socialinėje erdvėje.

Namų durys užvertos

Socialiniame tinkle „Facebook“ Gintaras paviešino raštą, kuriuo atsisakoma, kad socialiniai darbuotojai lankytųsi šeimos namuose, tačiau kauniečiai neatsisako visų jiems siūlomų socialinių paslaugų. Jie su socialiniais darbuotojais galės bendrauti kieme ar kitoje ne namų aplinkoje.

„Mes, būdami atsakingi už savo šeimos gerovę (emocinę, psichologinę ir dvasinę sveikatą), atsisakome priimti socialinius darbuotojus savo namuose – gyvenamojoje aplinkoje, kadangi šių asmenų nuolatiniais tapę apsilankymai, kelia grėsmę mūsų vaikų gerovei, ypač jų emocinei raidai. Dėl tokių aplinkybių atsirado vaikams baimė, nesaugumo jausmas, agresija“, – kauniečiai dėstė tarnyboms skirtame rašte.

Eglės ir Gintaro asmeninio archyvo nuotr.

Atsisako ir tėvystės kursų

Toliau Eglė ir Gintaras, iš kurių buvo skandalingai atimti ir vėliau grąžinti vaikai, dėstė, jog nebelankys ir pozityvios tėvystės kursų. Anot kauniečių, tokie mokymai prieštarauja jų įsitikinimams.

Manome, kad siekdami išauklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, turime teisę patys pasirinkti jų ugdymo formas pagal savo įsitikinimus.

„Atsisakome mums prievarta primestų pozityvios tėvystės kursų, kurie prieštarauja mūsų religiniams įsitikinimams. Bažnyčia ir Šv. Raštas moko, kad vaikai turi gerbti tėvą ir motiną, kad jiems gerai sektųsi ir kad jie ilgai gyventų žemėje. Mums teikiamuose mokymuose perteikiamą pozityvios tėvystės esmę sudaro tam tikras nepagarbos tėvams propagavimas bei jų reikšmingumo vaikų gyvenime sumenkinimas, skleidžiant žinią, jog vaikai tarsi nepriklauso savo tėvams, o priklauso pasauliui, teigiama, kad vaikai tėvams neprivalo padėti senatvėje“, – prieštaravimus tarp įsitikinimų ir mokymų rašė Eglė ir Gintaras.

Kauniečių šeima neslėpė, kad nebemato prasmės lankyti tokių kursų, nes juose labai daug akcentuojama vaikų nepriklausomybė, kuri sukelia nepagarbą tėvams, nes vaikams nepaliekama jokių pareigų, tik teisės.

„Mes manome, kad siekdami išauklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, turime teisę patys pasirinkti jų ugdymo formas pagal savo įsitikinimus. Todėl toks mokymas mums yra amoralus ir nepriimtinas neoliberalistinės ideologijos skleidimas per prievartinį pozityvios tėvystės kursų primetimą. Toks mokymas prieštarauja tiek mūsų pažiūroms, tiek mūsų šeimos bei vaikų interesams ir yra neleistinas kišimasis į mūsų šeimos privatumą“, – aštresnių žodžių negailėjo Eglė ir Gintaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tie kursai tik priedanga,nes kaip kitaip visai tai šutvei išmokėti pinigėlius.Šakalienė verkšlena prieš visus,mat ji čia nekalta dėl tos šeimos.Geriau tegul neverkšlena o kuo toliau mauna iš to seimo,nes per jos,žiobienės,ivanovienės,kukuraičio to gestapininko ir kitų soc.darbuotojų šiai šeimai teko patyrti tokį stresą.Kas gali užtikrinti,kad neatsilieps ir vaikučiams tų niekšelių darbai,kurie kaip vanagai plėšia vaikus. Kad juos visus sutrauktu už tokius darbus.O kiek dar yra tokių šeimų kur jie pasidarbavo,ir kiek vaikų jie pardavė.Neturi nei gėdos nei sąžinės tie vaikvanagiai ir dar ašaroja.Biaurybės velnio pamesti.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Jai jie atsisako visuomenės pagalbos, tai gal ir nesikiškim į jų privatumą, nemokėkim jiems jokių išmokų, pašalpų, tegul ir gyvena su savo įsitikinimais. Dirbantieji neprivalo jų šeimos remti. Parašykit, kiek jiems jau išmokėta išmokų, pašalpų, kokia padėtis dėl būsto, kiek ši šeima jau kainavo visuomenei? Ir labai įdomu, kaip ten dėl neabejingo praeivio, kuris apkaltintas persekiojimu?

gerai

gerai portretas
kai zmones turi asmenini savo tvirta poziuri i gyvenima, nes valdininkai noretu matyti paklusnia avinu banda, kuriais butu paprasta manipuliuoti. To nebus.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių