Quantcast

Dvi bylos – ne kliūtis gauti valdišką darbą

Kyšininkavimu ir apgaulinga apskaita įtariamas buvęs miesto tarybos narys Valys Venslovas darbovietes savivaldybei pavaldžiose įmonėse keičia kaip kojines. Šią savaitę jam parūpinta Remonto departamento viršininko kėdė bendrovėje "Kauno autobusai".

Kyšininkavimu ir apgaulinga apskaita įtariamas buvęs miesto tarybos narys Valys Venslovas darbovietes savivaldybei pavaldžiose įmonėse keičia kaip kojines. Šią savaitę jam parūpinta Remonto departamento viršininko kėdė bendrovėje "Kauno autobusai".

Patikėjo remonto dirbtuves

"Taip, turime naują darbuotoją nuo pirmadienio. Jis dirba Remonto departamento vadovu", – patvirtino "Kauno autobusų" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.
V.Venslovas bus atsakingas už autobusų ir troleibusų remonto darbus ir turės nemažą būrį pavaldinių. Jam patikėtos dirbtuvės Raudondvario pl. ir Islandijos pl.

Tik darbą naujajam viršininkui teks derinti su teismo posėdžiais. Dviem bylomis V.Venslovas pasižymėjo dirbdamas kitose dviejose savivaldybės bendrovėse – "Kauno gatvių apšvietimas" ir "Kauno vandenys".

Paklaustas, kaip skandalingai pagarsėjusiam V.Venslovui pavyko gauti šias pareigas, "Kauno autobusų" direktorius bandė aiškinti, kad jis esą turi reikiamos patirties.
"Pagal išsilavinimą jis yra inžinierius mechanikas. Nuo 2003 m. iki 2008 m. buvo bendrovės "Autrolis" (dabar sujungta su "Kauno autobusais" – aut. pastaba) technikos direktorius. Jis turi nemažos patirties", – tikino M.Grigelis, neigdamas, kad gavo nurodymą jį įdarbinti iš įtakingų miesto politikų.

V.Venslovo reikalai su teisėsauga kitose savivaldybei pavaldžiose bendrovėse netapo kliūtimi užimti vadovaujamas pareigas "Kauno autobusuose".

"Kol kas jis yra, kiek aš žinau, tik įtariamasis. Ta nekaltumo prezumpcija galioja, ir žmogus nei teistas, nei ką. Dirbti turi", – atsargiai žodžius rinko bendrovės vadovas ir pridūrė, kad naujais Remonto departamento vadovas dar turi įveikti trijų mėnesių bandomąjį laikotarpį.

Dėl išeitinės nesikuklino

"Kauno diena" rašė, kad V.Venslovas į teisėsaugos akiratį pateko dar vadovaudamas savivaldybės įmonei "Kauno gatvių apšvietimas". Tuomet kilo įtarimų dėl galimų machinacijų su elektros lemputėmis ir nebereikalingomis elektros atramomis. Vėliau, 2011 m. tapęs miesto tarybos nariu, jis nebegalėjo vadovauti šiai bendrovei, todėl akimirksiu tapo "Kauno gatvių apšvietimo" technikos direktoriumi.

Palikęs iš šią įmonę, V.Venslovas be valdiško darbo neliko. Jis tapo strateginės savivaldybės bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktoriumi, tačiau ir čia jo veikla užkliuvo pareigūnams. Dėl teisėsaugos mestų įtarimų kyšininkavimu jis ne tik buvo uždarytas į areštinę, bet ir laikinai nušalintas nuo pareigų. Tiesa, po pertraukos vėl grįžo į darbą "Kauno vandenyse". Tiesa, neilgam, nes užkliuvo naujai miesto valdžiai.

Šįkart V.Venslovas planavo pareigas palikti ne tuščiomis kišenėmis, o su solidžia išeitine kompensacija. Nors tuomet jau buvo žinoma, kad jis gaus kitą šiltą vietą savivaldybės kontroliuojamoje bendrovėje "Kauno autobusai".

"Kauno dienos" šaltinis "Kauno vandenyse" patvirtino, kad V.Venslovas buvo susiderėjęs dėl šešių mėnesių atlyginimo dydžio išeitinės išmokos, kuri siektų 9 tūkst. eurų.
Galima tik nuspėti, kad derėtis dėl tokios išmokos nebuvo sudėtinga, nes "Kauno vandenims" vadovauja socialdemokratas Linas Baltrėnas. V.Venslovas yra tik sustabdęs savo narystę šioje partijoje.

Vis dėlto toks planas nepavyko ir teko rinktis – solidi išmoka iš "Kauno vandenų" arba naujas darbas "Kauno autobusuose".

"Jis apsigalvojo neimti išmokos. Arba jam kas nors padėjo apsigalvoti", – prasitarė dienraščio šaltinis "Kauno vandenyse".

Iki teismo – keli žingsniai

"Kaltinamasis aktas jau praktiškai surašytas, kitą savaitę perduosiu teismui. Ten esmė – apgaulinga apskaita, o V.Venslovas kaip vadovas buvo atsakingas. Jam pareikšti kaltinimai. Tai buhalterija: kažko neužfiksavo, nors turėjo užfiksuoti", – paaiškino įtartinus sandorius "Kauno gatvių apšvietime" narpliojęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Haroldas Mulevičius.

Prokuroras neįvardijo sumų, tačiau anksčiau minėta, kad nuostoliai dėl apgaulingos buhalterijos bendrovei "Kauno gatvių apšvietimas" gali siekti beveik 30 tūkst. eurų.
Įtarimai dėl neskaidrios veiklos "Kauno gatvių apšvietime" kilo 2010 m. atlikus įmonės auditą ir paaiškėjus, kad dokumentuose skiriasi skaičiai, kiek lempų mieste buvo pakeista, kiek jų saugoma sandėliuose. Kontrolieriams nepavyko išsiaiškinti, kiek senų apšvietimo stulpų priduota į metalo laužą ir kiek pajamų už tai gauta, nes iš dokumentų to nustatyti neįmanoma. Įtarimų sukėlė ir utilizuoti priduoti lempų kiekiai.

Nustebino prokurorą

Kitam ikiteisminiam tyrimui dėl V.Venslovo ir jo buvusių kolegų "Kauno vandenyse" vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna žada, kad jo surinkta medžiaga taip pat netrukus pasieks teismą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

najau

najau portretas
Bendrovės vadovas M.Grigelis tikino, kad pagal galiojančius įstatymus mažamečių vaikų turinčiam K.Kriščiūnui priklausė šešių mėnesių atlyginimų dydžio išmoka. "Susitarėme šalių susitarimu dėl septynių mėnesinių atlyginimų", – patvirtino M.Grigelis. GRIGELI, KĄ ČIA Š... MALI, NEBUVO IR NĖRA TOKIŲ ĮSTATYMŲ, KAD NEIŠDIRBUSIAM NEI METŲ DARBUOTOJUI, NAIKINANT JO PAREIGYBĘ PRIKLAUSO 6 MĖN. KOMPENSACIJA, JEI JIS TURI MAŽAMEČIŲ VAIKŲ.

vycka

vycka  portretas
Matijosaitios netesi nei vieno rinkiminio pazado-sodina i siltas vietas galimaivagis,susikompromitavusius asmenis,,kaip kad ir zadejo su butu imonem susitvarkyt,gyventojams naudinga linkme,o tarifai tikrai nemazeja,o jie ka nori ta daro,is palubinsko apmokestina uz butu eksplotacija,semia pilnom rankom pinigelius is musu,o pazadukai nieko nemato

vicka

vicka portretas
kreipkiės į Aušurelė Garnienė jei reikia š pilti ant bet ko. . J ūsų parama 5 vaikų motinai reikalinga.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių