Quantcast

Prasidėjo verslo centro „Magnum“ statybos

Nors „Respublikos“ vaiduoklis dar nebaigtas griauti, tačiau jau skelbiama naujojo verslo centro statybų pradžia. „Magnum“ verslo centras pasižymės išskirtinėmis technologijomis, o buvusio pastato nuolaužos bus panaudotos naujoms statyboms.

Netradicinis renginys

Jau tapo tradicija naujas statybas pradėti kapsulės įkasimo ceremonija, tačiau „Vičiūnų“ grupė, kuriai priklauso buvęs „Respublikos“ viešbutis, tokią tradiciją sulaužė. Ilgus metus kauniečius šiurpinusio vaiduoklio vietoje iškils modernus verslo centras „Magnum“. Antradienį Nemuno saloje paskelbta statybų pradžia.

Renginyje specialiai atsisakyta kapsulės įkasimo ceremonijos, o vietoje jos pasirinktas modernus būdas, kaip perduoti laišką ateities kartoms. Pasirašius ant laiško, jis iš „Žalgirio“ arenos prieigų dronu nuskraidintas į „Respublikos“ griuvėsius. Be to, atidengtas ir „pokyčių suolelis“, kviečiantis Nemuno salos lankytojus prisėsti, pailsėti ir pasimėgauti Kauno pokyčiais. Suolelis yra tokios pat formos, kaip būsimas „Magnum“ verslo centras.

„Pirmą kartą galiu prisėsti ant verslo centro stogo“, – kartu su sūnumi Šarūnu Matijošaičiu ir statytojais naująjį Nemuno salos akcentą išbandė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Tai mūsų pirmas žingsnis į „Magnum“ statybas, nuotaikos pozityvios ir mes norime prisidėti prie pokyčių mieste, todėl mes į šį reikalą pasižiūrėjome netradiciškai ir nedarėme tradicinio renginio statybvietėje su guminiais batais ir šalmais. Iš Nemuno salos galima stebėti miesto pokyčius. Šiuo projektu mes norime pasakyti, kad ši vieta yra labai išskirtinė, o to ir reikia šiuolaikinėms įmonėms“, – statybų pradžios renginyje kalbėjo „Vičiūnų“ grupės vadovas Š. Matijošaitis.

Trikampio forma

„Respublikos“ viešbučio vietoje po dvejų metų vaizdas bus visai kitoks. Griuvėsius pakeis naujas ir modernus verslo centras „Magnum“. Pastatas bus sudarytas iš dviejų dalių. Vienas trikampis korpusas bus dvylikos, kitas – aštuonių aukštų. Tai bus aukščiausias pastatas Naujamiestyje.

Tai mūsų pirmas žingsnis į „Magnum“ statybas, nuotaikos pozityvios ir mes norime prisidėti prie pokyčių mieste.

Požeminėje dviejų aukštų aiktelėje bus įrengta virš pusės tūkstančio automobilių parkavimo vietų, čia tilps ir 80 dviračių. Statytojai tikino, kad pastatas bus draugiškas aplinkai, tad čia skatinamos ir ekologiškos transporto priemonėstad vietą atras ir ekeltromobilių įkrovimo stotelės.

Planuojma, kad naujame verslo centre bus apie 1700 darbo vietų, o erdvės bus suderintos su darbais ir poilsiu.

„Mūsų projektas netradicinis ir tuo, kad jis – trikampis. Nėra daug tokios formos projektų. Be to, taikomos mažai kam žinomos technologijos. Pačios statybos yra sudėtingos, nes jos nevyksta plyname lauke, reikia nugriauti seną pastatą“, – sakė Š. Matijošaitis.

Išskirtinis objektas

Vaiduoklio griovimo darbai prasidėjo praėjusių metų lapkritį, tačiau jau kurį laiką miestiečiai jokios griovimo technikos nematė. „Vičiūnų“ grupės atstovai atskleidė, jog vis dar stovinti griuvėsių dalis pasitarnaus naujoms statyboms. Toks sprendimas taip pat daro projektą išskirtiniu.

„Sprendimas priimtas tiesiog taupymo sumetimais. Nugriauto pastato skalda bus naudojama antrojo požeminio parkavimo aukšto grindų pagrindams. Likusi dalis – kiemo aikštelės pagrindams, o kas liks nebereikalinga, bus išvežta“, – apie sprendimą laikinai palikti senąjį pastatą kalbėjo „Vičiūnų“ grupės vadovas.

Verslo centro „Magnum“ architetai taip pat tikino, kad objektas bus tikrai išskirtinis, nes bus naudojamos žaliosios technologijos ir siekiama, kad objektas būtų kuo draugiškesnis aplinkai.

„Tai tikrai nebus žalios spalvos, tačiau maksimaliai stengiamės pritaikyti noratoriškas idėjas. Perdangose tarp aukštų bus sumontuota kilometrai vamzdelių, tad pati perdanga taps šildymo ir šaldymo elementu. Čia nebus tradiciškai įprastų šaldymo agregatų, o visas šildymo ir vėsinimo būdas bus labai vientisas ir neagresyvus žmogui. Taip pat bus įrengtas vadinamasis geoterminis šildymas, kai energija naudojama iš žemės gelmių“, – architektas Tomas Kuleša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Tegul tik stato, tvarko, organizuoja, reorganizuoja. Juk monstras buvo niekam nereikalingas. Kažkada savivaldybė turėjo akcijų. Bet nieko nedarė, tiesiog leido bankrotinti.

Interesui

Interesui portretas
Tu, asile, pastatyk įmonę Lietuvoje, jei Kaliningrade nepatinka. Bet, greičiausiai, nebent lauko išvietę esi gyvenime tepastatęs.

interesai

interesai portretas
o įmonė didžiausia, žuvis perdirbanti, pastatyta tai ne Kaune, o Kaliningrade?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių