Quantcast

Duokit kelią dančiasnapiams! Kauniečiai išgelbėjo pūkuotą šeimynėlę nuo žūties

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Trečiadienio popietę dančiasnapių šeimynėlei sėkmingai įveikti Karaliaus Mindaugo pr. padėjo geraširdžiai kauniečiai.

Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vedėjas Svaigedas Stoškus socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo miela naujiena apie gyvybe rizikavusią moterį dėl dančiasnapių jauniklių ateities.

„Padėkokite tai gerai moteriškei“, – nudžiugo S.Stoškus, išgirdęs, kad portalas kauno.diena.lt domisi dančiasnapių gelbėjimo operacija.

S.Stoškus pasakojo, kad važiuodamas judriu prospektu pastebėjo pirmoje eismo juostoje lakstančią moterį.

„Pirma mintis buvo apie eismo įvykį, nelaimę. Sustojau ir tik tada pastebėjau, kad ta moteris gaudo kažkokius paukščius“, – sakė S.Stoškus.

Paskui jau stovėjusį S.Stoškaus automobilį sustojo dar vienas. Vyrai ne tik padėjo sugaudyti ant šaligatvio negalėjusius užšokti dančiasnapius, bet ir gerokai sumažino riziką pirmajai į pagalbą dančiasnapiams atėjusiai kaunietei.

Greičiausiai mama dančiasnapė savo jauniklius vedė į Nemuną. Pati lengvai užšoko ant šaligatvio ir nepagalvojo, kad ką tik apsiplunksnavusiems jos mažyliams ši kliūtis gali būti sunkiai įveikiama. Mama stovėjo ant šaligatvio ir kvietė jauniklius, kuriuos jai sugaudė žmonės.

„Sugaudėme ir perkėlėme ant žolės. Visi išgyveno, šeimyna saugi vandenyje. Šaunuolė ta drąsi moteris!“, – džiaugėsi S. Stoškus. Stebuklas, kad paukštelių nesutraiškė keliomis juostomis zujantys automobiliai.

Dančiasnapiai – antinių šeimos paukščiai. Lietuvoje aptinkamos trys jų rūšys: mažasis, vidutinis ir didysis dančiasnapis. Dvi paskutinės rūšys įtrauktos į Lietuvos raudonąją knygą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Sekmadienį tokią šeimynėlę sutikome Minkovskių gatvėje prie Senųjų žydų kapinių. Tojie vietoje net šilumvežis buvo sustojęs ir mašinistai abu bandė nuvyti šeimynėlę nuo bėgių, tai pagelbėjome ir mes... Labai stebėjomes LG darbuotojais, kurie taip pat neabėjingi gamtai - Šaunuoliai!

Romualdas

Romualdas portretas
Anciasnapiu seimynele pastebeta Kulautuvoje.

Gamta

Gamta portretas
Kai Nemuno neteršia Kauno Vandenys tai ir paukščiai nematyti atsiranda
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių