Quantcast

Dovana kauniečiams – nemokamos ekskursijos po Kauną

  • Teksto dydis:

“Liepos 6-oji – ekskursijų diena Kaune“ – tai nauja, jaunatviška kauniečių iniciatyva, kuri per Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, liepos 6-ąją, trečiadienį nuo 11 val. kvies mieste likusius geriau pažinti miesto istoriją, architektūrą, kultūrą.

Ekskursijų maršrutai drieksis į visas nuo puses nuo istorinio Kauno Centrinio pašto (Laisvės al. 102).

Vieni akcijos iniciatorių – architektūros specialistų ir entuziastų grupė „Ekskursas“ – pakvies išbandyti iki valandos trunkančias koncentruotas ekskursijas po žinomų objektų užkulisius (Kauno Filharmonijos, miesto savivaldybės, LSMU Centrinių rūmų, buv. „Pienocentro“ pastato), tiek po dar nelankytus pastatus, tarp kurių – ir miesto centre įsikūrusias ne kasdien duris atveriančias bažnyčias.

Iniciatyvos „Gražinkime Kauną“ atstovai savo ekskursijoje pasakos Kauno meno mokyklos įkūrimo istoriją ir kvies aplankyti kiek primirštą vieno iš tarpukario estetikos kūrėjų Juozo Zikaro namą – muziejų. Ir tai tik – kelios iš pagrindinių dienos kelionių, kurios bus skirtos šimtams kauniečių ir miesto svečių.

Viena iš ekskursijų bus surengta ir anglų kalba – 14 val. prie Centrinio pašto prasidės architekto Algimanto Grigo parengta kelionė, pasakojanti apie tarpukario Kauno modernizmo architektūrą.

Organizatoriai kviečia pasirūpinti dalyvavimu pageidaujamoje ekskursijoje ir rezervuoti vietą iš anksto – tam reikia registruotis specialioje formoje interneto tinklapyje www.ekskursas.lt .

„Taip galėsite būti tikri, kad norimą valandą tikrai pakliūsite į norimą aplankyti pastatą; tačiau dalis vietų bus palikta ir visiems, kurie ateis į prie Centrinio pašto įkurtą „L6“ infocentrą trečiadienį dienos metu“, – sakė organizatoriai.

Projektą iš dalies finansuoja Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JUOKINGA

JUOKINGA portretas
kai patys save giria ir sau dėkoja :DD

dėkui

dėkui  portretas
organizatoriams Geriau pažinsim miestą ir imsimės TVARKYMO darbų SĖKMĖS rengėjams ir vykdytojams gero darbo miesto labui AČIŪ seniai labai reikėjo

Ingrida

Ingrida portretas
Labai saunus sumanymas. Smagu, kad kazkas vyksta ir stengiamasi kazka daryti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių