Quantcast

Domeikavos seniūnijoje vaikų darželis nušvito naujomis spalvomis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Eigirgalos lopšelio-darželio (Domeikavos sen.) bendruomenė šventė įkurtuves – statybininkai perdavė direktorei Vitalijai Petrylienei rekonstruoto darželio raktą.

Į šventę atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir administracijos direktorius Antanas Nesteckis džiaugėsi, kad vaikai bus ugdomi šiuolaikiškose erdvėse.

„Darželis yra vieta, kurioje vaikai auga, tobulėja, pradeda mokytis. Švietimas Kauno rajone yra ir bus prioritetinė sritis, todėl ir toliau atnaujinsime ugdymo įstaigas, statysime naujas“, – teigė meras.

Vaikams V. Makūnas dovanojo žaislų, o pastatą pašventinęs Domeikavos Lietuvos Kankinių bažnyčios klebonas Gintaras Pūras – Šventąjį Raštą.

1967 metais statytas tipinis Eigirgalos darželis po rekonstrukcijos pasikeitė neatpažįstamai: pastatas apšiltintas, sutvarkytas stogas, pakeista šildymo sistema, elektros instaliacija, nupirkti nauji baldai, įranga, darželis tapo šviesesnis, spalvingesnis.

Kauno rajono savivaldybės pastangomis suremontuota ir šalia esanti Jaunystės gatvė, nutiestas šaligatvis, todėl šeimoms į darželį bus atvykti patogiau.

Daug pokyčių įvyko ir darželio kieme: senas vaikų žaidimų aikšteles pakeitė naujos, pasodinta dekoratyvinių augalų. Visa teritorija aptverta nauja tvora.

A.Nesteckis sakė, kad Eigirgalos lopšelio-darželio remonto darbams skirta 427 tūkst. eurų. 200 tūkst. eurų gauta pagal Kaimo plėtros programą, o likusią sumą skyrė Kauno rajono savivaldybė.

Eigirgalos lopšelį-darželį lanko 65 vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brone

Brone portretas
Liko tik pavydeti , nes Aušros gatves darželis liko be šviesos ir šaligatviu .Atkreipkit dėmesį koks apšvietimas aplink darželį ,vakarais baisu išeiti .O juk ir vaikai grįžta iš mokyklų, treniruočių .O ką jau sakyti apie senjoros .SOS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių