Quantcast

Dešimtims kauniečių moterų – rožinio kaspino parama

  • Teksto dydis:

Krūties vėžys gali būti pažabotas, jei liga laiku diagnozuojama ir uoliai gydoma. Čia ypač svarbus aplinkinių palaikymas. Būtent tai jau penktus metus pademonstravo šalies bėgikų bendruomenė, tradiciniu bėgimu „Pink Run su BENU“ Kaune paskelbusi rožinio mėnesio pradžią, o šiomis dienomis simboliškai jį vainikavusi: klastingos ligos paliestas moteris vienijančioms organizacijoms perduota renginyje surinkta materialinė parama.

Dešimtys moterų, įveikusios alinančią kovą su onkologine liga, jau artimiausiu metu galės atgauti jėgas ir sustiprinti sveikatą vienoje Birštono sanatorijų. Galimybę paviešėti kurorte joms suteikė keli tūkstančiai bėgimui neabejingų žmonių iš visos Lietuvos, kurie spalio 7-ąją dalyvavo rožinio kaspino paramos bėgime Kauno rotušės aikštėje.

„Džiaugiamės matydami, kad šis bėgimas kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių ir daugiau dėmesio. Tai rodo visos mūsų visuomenės brandą ir supratimą, kad galime vieni kitus palaikyti, galime suteikti vieni kitiems stiprybės. Kartu noriu paraginti palaikyti moteris – tiek gavusias šį likimo išbandymą, tiek galbūt nesiryžtančias pasitikrinti – ne tik kartą per metus, bet ir kiekvieną dieną. Šypsena, padrąsinimas ar pagalba – gali užtekti tiek nedaug, kad pakeistume moters likimą ir padėtume jai laiku užkirsti kelią ligai“, – kalbėjo BENU vaistinių tinklo direktorė Rasa Marcinkevičienė.

Kauno apskrities moterų sveikatos draugija „Alma“ ir onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugija „Eivena“ kasmet spalio pabaigoje organizuoja bendruomeniškus renginius, kurių metu „Pink Run su BENU“ bėgimo organizatoriai įteikia surinktą paramą.

„Jau pastebėjote, kad spalį ypač padaugėja rožinės spalvos. Net vyrai ryškiai dažosi barzdas, taip parodydami savo solidarumą ir meilę jums. Šiemet bėgikų gretos buvo rekordinės – apie pusantro tūkstančio dalyvių ir dar gausesnė žiūrovų publika. Visi susirinkusieji tikrai žino, kokią misiją ir žinią neša mūsų renginys. Todėl būkite tikros, kad ta kasmet vis auganti rožinė minia yra pasiryžusi nuolat būti tvirtu užnugariu, sergančiu už jūsų stiprybę“, – perduodamas surinktą paramą sakė penktus metus vykusio bėgimo organizatorius Regimantas Tarasevičius.

Draugija „Eivena“ šiemet minėjo dešimties metų veiklos sukaktį, o „Alma“ gyvuoja jau 21 metus.

„Mūsų stiprybė – gyvenimo džiaugsme. Turime mokėti mėgautis šia diena, kiekviena akimirka. Paguodos mums jau tikrai nebereikia, bet visuomet norisi tvirto, gero žodžio. Tad bendraukime, dalinkimės. Esame be galo dėkingos už tą šiltą bendrystę su tūkstančiais didelių širdžių, kurios kasmet susirenka ir bėga už mus. Ačiū“, – padėkos žodžius „Pink Run su BENU“ bėgimo organizatoriams ir dalyviams perdavė Kauno apskrities moterų sveikatos draugijos „Alma“ vadovė Regina Malžinskienė.

Tuo metu renginio organizatoriai jau dėlioja kitų metų planus ir žada pirmąjį 2019-ųjų spalio sekmadienį Kauno senamiestį vėl nudažyti rožine spalva. Taip kaskart siekiama priminti, jog krūties vėžys yra vienas dažniausių onkologinių susirgimų, tačiau laiku diagnozavus, jis sėkmingai gydomas. Todėl visos moterys raginamos uoliau rūpintis savimi ir suskubti laiku pasitikrinti, kad užkirstų kelią sunkiems ligos padariniams



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių