Quantcast

Dešimt specialistų žengė į bendruomenes

  • Teksto dydis:

Kauno rajone veikia beveik 100 bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų, kurių veiklą mėgins išjudinti 10 bendruomeninio darbo administratorių. Lietuvoje tai naujovė.

Trečiadienį šie specialistai su Kauno rajono savivaldybės vadovais aptarė artimiausius darbus. Meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad pagal bendruomenių skaičių Kauno rajonas yra viena pirmaujančių savivaldybių šalyje, tačiau ne visos bendruomenės aktyvios. „Jūsų tikslai – nešti bendruomenėms šviesą, įkvėpti entuziazmo, padėti parengti ir įgyvendinti projektus, mažinti socialinę atskirtį“, - kalbėjo meras.

Lietuvos kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkė Jolanta Malinauskaitė patarė jauniesiems kolegoms pirmiausia susikurti kiekvienos bendruomenės socialinį portretą, kuriame būtų visi svarbiausi statistiniai duomenys, silpnosios ir stipriosios pusės, vykdomos veiklos.

Tam galėtų pasitarnauti ir Kauno rajono savivaldybės užsakymu atliekama sociologinė apklausa.

V. Makūnas ragino bendruomenių administratorius megzti kontaktus ir su emigrantais, rinkti apie juos informaciją ir teikti reikalingą pagalbą. „Svarbu, kad jūsų darbas teiktų Kauno rajono žmonėms konkrečios naudos, kad atsirastų naujų skverų, poilsio zonų, mažėtų socialinė atskirtis“, - pabrėžė meras.

Nemažai naujų specialistų yra patys kūrę bendruomenes ir nevyriausybines organizacijas bei joms vadovavę, todėl šis darbas jiems žinomas.

Kauno r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius išdalijo administratoriams telefonus ir sakė, kad daugiausia teks dirbti nuotoliniu būdu. Nuolatinius pasitarimus rengs Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas ir seniūnijų koordinatorė Jurgita Makar



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neteisingi surinkti bendruomenių prioritetai. Bendruomenės turi būti pirmi savivaldos kritikai. O savivalda juos mokins kaip juos kritikuoti?

prasideda zengimas i dangu

prasideda zengimas i dangu portretas
tik kazin ar ten pateks norintieji? Ir is viso, ar turite teise rinkti asmens duomenis.? Ar jau Lietuvoje sis istatymas negalioja?

o ant ko jie ,,specialistai,,,

o  ant  ko  jie  ,,specialistai,,, portretas
gal kiseniu kraustymo ,?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių