Quantcast

Protestai dėl Darbo kodekso atvilnijo iki Kauno

Profsąjungos nežada nusileisti dėl rengiamo naujojo Darbo kodekso. Po piketų sostinėje pirmadienio vidurdienį protesto akcija surengta ir Kaune. Rotušės aikštėje susirinko apie dešimt aktyvistų.

Profsąjungos nežada nusileisti dėl rengiamo naujojo Darbo kodekso. Po piketų sostinėje pirmadienio vidurdienį protesto akcija surengta ir Kaune. Rotušės aikštėje susirinko apie dešimt aktyvistų.

Protestuotojai laikė plakatą su užrašu „Mes – ne vergai“ ir skandavo: „Profsąjungų naikinimui – ne! Ne! Ne! Ministrei – griežtas ne! Gėda! Gėda! Gėda!“. Jų žodžiams tarsi pritarė staiga ėmęs skambėti Rotušės varpas. Piketuotojai nesitikėjo tokio pastiprinimo ir iš netikėtumo prapliupo juoktis.

Protestas surengtas prie Darbo partijos Kauno miesto skyriaus būstinės, nes už socialinio modelio, į kurį įeina naujasis Darbo kodeksas, rengimą atsakinga Darbo partija ir jos deleguota socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga dalyvavo visuose ruošiamo naujo Darbo kodekso svarstymuose. Šis projektas yra kratinys teiginių, kurių dauguma tiesiogiai prieštarauja teisinei logikai, Lietuvos Konstitucijai ir Seimo ratifikuotoms Tarptautinėms sutartims. Toks kodeksas yra gėda Lietuvai ir jo rengėjams“, – teigė Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos pirmininkas Arvydas Dambrauskas.

Protestuotojai buvo paruošę raštą su jame išguldyta savo pozicija. Raštą planuota įteikti Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkams.

Tarp Darbo partijos narių, išėjusiųjų susitikti su protestuotojais, buvo socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius. Jis akcijos dalyvius ragino savo tikslo siekti ne vaikščiojant ir mitinguojant su plakatais, o susėdant prie vieno stalo su įstatymų leidėjais, ekspertais ir toliau derantis Trišalėje taryboje.

„Naująjame kodekse yra ir gerų dalykų, bet tai tik šaukštas medaus deguto statinėje“, – įvertino A.Dambrauskas. Kaip vieną teigiamų postūmių jis įvardijo paprastesnes sąlygas streikams organizuoti. „Atpalaiduojami streikai, bet ar jie skatins ekonomiką, ar jie padės pritraukti investicijų?“ – klausė profesinės sąjungos pirmininkas.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikavo Vyriausybės skubėjimą ir tvirtino, kad pirmiausia reikia rasti sutarimą tarp socialinių partnerių Trišalėje taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nagi

Nagi portretas
Kodėl nesimato Vėsaitės su Leiputę ? Gal socdemai ne už darbo žmones ???

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
MALAČIAI MANO DRAUGAI-PROFSAJUNGIEČIAI IŠ TIKROS PROFESINES SAJUNGOS- VLADIMIR MOSKVIČIOV -GELEŽINKELIETIS IŠ KAUNO-NEIGALUS TAPES PO NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE 2012 METAIS- NUPJOVE 2 KOJAS .

reikia

reikia portretas
valdzia padarys kaip nori ji pati o i baudziauninku protestus jai nusispiaut
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių