Quantcast

Darbo partija: Kaunas – mūsų namai

  • Teksto dydis:

Darbo partija, visiems atvira centro politinė jėga, kreipiasi į žmones ir kviečia juos palaikyti ateinančiuose Kauno miesto savivaldybių tarybų rinkimuose.

„Darbo partija šiais metais atšventė 15-ąjį gimtadienį, todėl save galime laikyti patyrusia įvairias situacijas, išgyvenusia politine jėga, kurios tikslas gerinti Lietuvos žmonių gyvenimą. Partija vienija dorus, darbščius, aktyvius žmones, neabejingus savo ir Lietuvos valstybės ateičiai, nebijančius prisiimti atsakomybę už savo žodžius ir darbus. Tvirtai tikime, kad dirbant komandoje ir turint bendrą tikslą galime prisidėti prie geresnių sąlygų sukūrimo ne tik Lietuvai, bet ir mūsų miestui Kaunui.

Mūsų komandą vienija bendras siekis – kurti gerbūvį čia-Kaune. Įvairių profesijų ir kompetencijų žmonės dirbs, tam kad kiekvienas kaunietis galėtų dirbti, užsidirbti, būti naudingas bei vertinamas, norėtų ir galėtų oriai gyventi mūsų mylimame mieste. Mes vadovaujamės šūkiu, Kaunas – mūsų namai.

Galvojame, kad tvarkingi namai tai ne tik išorė bet ir visuma, kurią sudaro labai svarbūs bendruomenei klausimai, tai socialiniai, švietimo, turizmo, kultūros, bei kiti miestiečiams svarbūs klausimai, kurių gerinimui skiriamas nepakankamas dėmesys.

Mūsų manymu Kauno mieste išnaudojamos ne visos galimybės. Viena tokių – miesto unikali geografinė padėtis. Kaunas įsikūręs dviejų didžiausių Lietuvos upių, Nemuno ir Neries sankirtoje, todėl atkreiptinas dėmesys į laivininkystės verslo plėtojimą. Neišnaudotos pramoginės – keleivinės bei krovininės laivininkystės galimybės, neišplėtota infrastruktūra vandens transporto priemonėms, nesudarytos sąlygos jų naudojimui neteršiant gamtos. Sutvarkant pakrančių infrastruktūrą ir rekreacijos zonas, nauda būtų jaučiama ne tik miesto biudžetui, bet ir miesto gyventojams bei verslininkams.

Siekiant pokyčių darbo rinkoje skirsime didesnį dėmesį mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šeimoms. Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimas, individualių veiklų, verslo liudijimų bei jų įkainių politikos peržiūrėjimas, mokesčių mažinimas bei lengvatų sistemos sukūrimas prisidėtų prie darbo vietų kūrimosi bei bedarbystės mažinimo.

Mūsų kaip komandos tikslas palengvinti finansinę naštą nedideles pajamas gaunančioms šeimoms, todėl sieksime, kad vaikų prailgintos (popamokinės) grupės būtų finansuojamos iš savivaldybės biudžeto. 2018 metų pradžioje Kaune suskaičiuota daugiau, kaip 10000 vaikų nuo 7 iki 10 metų amžiaus, lankantys prailgintą grupę, o tai papildomai šeimai kainuoja 60-70 Eur. už vieną vaiką. Tai „skaudi“ suma mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šeimoms. Tikime, kad miesto taryba gali rasti sprendimą kaip palengvinti šią naštą.

Atkreiptinas dėmesys į priešmokyklinių įstaigų trūkumą, todėl esame pasiryžę inicijuoti jų gausėjimą ir atitikimą šiandieninių miesto gyventojų poreikius.

Opi problema daugiabučių namų renovacija, infrastruktūros problemos naujuose miesto rajonuose, senolių užimtumas bei gyvenimo kokybės gerinimas, tai tik keletas klausimų, kuriuos esame pasiryžę spręsti kartu su profesionalių žmonių komanda.

Galime didžiuotis, kad ilgametis Kauno miesto skyriaus narys Martynas Maulė pasiryžo mesti iššūkį sau bei kitiems kandidatams ir atstovauti Darbo partiją Kauno miesto mero rinkimuose. Gimęs bei augęs Kauno mieste, čia sukūrė šeimą bei įleido šaknis. Dirbo ir siekė karjeros įvairiose pozicijose, todėl teko ragauti įmonių vadovo bei verslininko duonos. Keletą pastarųjų metų dirbo valstybės tarnautoju, pažino ir įsigilino į šio darbo specifiką, todėl galime teigti, kad kandidatui patirties tikrai užteks. Jis gerai pažįsta miestą ir jaučia čia gyvenančių kauniečių nuogąstavimus bei problemas, pasiryžęs atsakingai dirbti bei prisidėti prie Kauno miesto gerbūvio kūrimo.

Visus šiuos darbus galime įvykdyti su Jūsų pagalba, dirbdami kartu dėl vieno bendro tikslo – gražesnio, jaukesnio, inovatyvesnio, klestinčio Kauno miesto.“

„Aš, kaip ir Jūs, noriu matyti Kauną europietišką, drąsų ir ryžtingą, nuolat augantį ir tobulėjantį. Tikiu Kaunu, tikiu šio miesto žmonėmis, tikiu tuo, kad mes kartu galime sukurti geresnį rytojų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adas

Adas portretas
Ar pakvailote? Sumaišiet su Kėdainiais kuriuos nupirkdavote už ledus

Realistas

Realistas portretas
Ką besakytumėt - nepakenkė Viktoras Kėdainiams, nepakenks ir Kaunui. O ką? Tegul dirba. Matysim, ko verti po rinkimų.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Jukš,paršai iš lietuviško gardo.Ir iš Kėdainių agurkynų taip pat.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių