Quantcast

Šventinis maratonas prasideda: įžiebta Kauno Kalėdų eglė

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kalėdų laukimo nuotaika jau pasiekė Kauną. Šeštadienio vakarą įspūdingo renginio metu įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė, sužibo ir visas Kauno senamiestis su Istorinės prezidentūros sodeliu.

Jau ne vienerius metus pagrindinę Kauno eglę kuria menininkė Jolanta Šmidtienė su didžiule komanda. Šiųmetė eglė - vintažinė su išdidintais muziejinių žaisliukų prototipais, prijungta prie interneto. Nuotoliniu būdu valdomi jos žaisliukai, pavyzdžiui, kartkartėmis sukasi kabančio traukinuko ratai arba staiga ima ir pradeda linguoti arkliukas. Apsilankiusiųjų eglės viduje laukia ir kitokie išmanieji siurprizai.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, visiems susirinkusiems linkėjęs pajusti Kalėdų stebuklą, į Kauną - Kalėdų sostinę - kvietė atvykti visą Lietuvą.

Eglutė Rotušės aikštėje įsikūrusiame Kalėdų miestelyje sutvisko per teatralizuotą "Vaikystės pasaką", nuskambėjus specialiai sukurtam dainų popuri apie vilties žvaigždės laukimą. Vis dėlto daug daugiau emocijų sukėlė nugriaudėję fejerverkai.

Per renginį Rotušės aikštė buvo sausakimša. Pilnos žmonių buvo ir jos prieigos, ir visos senamiesčio gatvelės. Nors buvo vėsoka, tačiau dauguma buvo geros nuotaikos. Tik vienas kitas bumbėjo, kad teko toli palikti automobilį ir gerokai paėjėti iki aikštės.

"Atėjau iš smalsumo. Noriu stebuklo. Patinka tas netikėtumo efektas, kai staiga viskas sužiba, kai vienu metu iš susižavėjimo aikteli daugybė žmonių. Ne man vienam norisi patirti vienybės jausmą. Pažiūrėkite, kiek žmonių čia susirinko", - kalbėjo vienas renginio žiūrovų Vaidotas Virgilas. Jis juokavo besitikįs šventės metu įkvėpti Kalėdų dvasios. Ši pravers, kai jis vilkės Kalėdų senelio kostiumą dukterėčios darželio šventėje.

Šventinį vakarą savo muzikiniais kūriniais dalijosi Merūnas Vitulskis, Linas Adomaitis ir choras "Jaunystė", Laura Remeikienė ir vaikų choras, Gražvydas iš aklųjų choro “Feniksas", Ovidijus Vyšniauskas, Neringa Nekrašiūtė ir projekto “X Faktorius” dalyviai.

Vieni į renginį atėjo pasiklausyti mėgstamų atlikėjų, kiti tikėjosi, kad galės ne tik pamatyti įžiebtą eglutę, bet ir įsitikinti jos išmanumu, išbandyti visus jos kūrėjų paruoštus siurprizus. "Iki eglės prasibrauti dabar būtų sudėtinga", - kalbėjo į renginį su šeima atėjusi Simona Pociūtė.

Šventę išvysti galėjo ne tik kauniečiai ir miesto svečiai, atvykę į Rotušės aikštę. Renginys tiesiogiai transliuotas per TV3 televiziją. Kauno eglutės įžiebimas buvo dalis jau tryliktosios "Išsipildymo akcijos", kai visi geros valios žmonės kviečiami aukoti sunkiai sergantiems vaikams.

Daugiau apie šiųmetę ir ankstesnių metų Kauno Kalėdų egles, garsinusias Kauną šalyje bei pasaulyje, interviu su jų kūrėja J. Šmidtiene skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Kalėdinė eglė Kaune, kaip visada žavinga. Ačiū komandai ir nenuilstančiai Šmitienei už dovaną kauniečiams. Kauno menininkai - Kauno patriotai. Ačiū jiems...

ačiū, dėl skonio nesiginčyjama.

ačiū, dėl skonio nesiginčyjama. portretas
Eglė labai graži. Žmonėms niekaip neįtiksi, o ar ir verta? Gal norėtųsi spalvų, bet, kai žiūri visą ansamblį su Rotuše-viskas puiku. Statykitės namie kokias norite. Beje, Vilniaus eglė tikras kičas, kuris labai tiktų raudonojoje aikštėje, turi kažką tokio kremliško, nors tu ką, mano akim žiūrint.

Pati

Pati  portretas
eglė gražesnė nei visada Šmidtienės rengtų bet tie bjaurūs baibokai gadina visą vaizdą - vistiek kokią nesąčmonę įvelia: tai celofano prikarstyti medžiai, tai kokie plastikai, tai balvonai ant eglės.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių